10 יינות איטלקיים מומלצים והטובים בעולם

הידעתם שאיטליה מייצרת יותר סוגי יין מכל מדינה אחרת בעולם, עם כ-350 זני יין איטלקיים רשמיים. 10 יינות איטלקיים מומלצים והטובים בעולם:

הידעתם שאיטליה מייצרת יותר סוגי יין מכל מדינה אחרת בעולם, עם כ-350 זני יין איטלקיים רשמיים? מסוגי הענבים בהם משתמשים ועד לשיטת הייצור ועד כמה זמן היין מתיישן, כל יין איטלקי הוא ייחודי לחלוטין ובעל פרופיל טעמים מרגש משלו. בין אם אתם אוהבים יין מבעבע, אדום או לבן, יבש או מתוק, בעל גוף מלא או קל, יש יין איטלקי לכולם. אבל ניווט בעולם המורכב של יינות איטלקיים יכול להיות מפחיד למדי. להלן 10 מסוגי היין האיטלקיים הטובים והפופולריים ביותר כדי להתחיל.

1. פרוסקו Prosecco

10 יינות איטלקיים מומלצים והטובים בעולם

סוג : יין מבעבע. אזור : ונטו. ענבים : גלרה.

כנראה אחד היינות האיטלקיים הידועים ביותר, פרוסקו הוא יין מבעבע במחיר סביר שזכה להכרה עולמית והפך לחלופה פופולרית לשמפניה . כמו בכל היינות, ישנן דרגות שונות של איכות של פרוסקו עם פרוסקו DOC (טוב) ו-DOCG (טוב ביותר) שמקורם באזורי ונטו ופריולי ונציה ג’וליה בצפון איטליה. רק שעה נסיעה מוונציה, קל לקחת סיור טעימות יין אם אתה מבקר בעיר.

פרוסקו חייב להיות מיוצר באמצעות 85% ענבי גלרה והוא מיוצר בשיטת ה-Charmat  (או שיטת מיכל),  כאשר התסיסה השנייה מתרחשת במיכלים. עם בועות עדינות ותווים עדינים של פירות ופרחוניים, ניתן ליהנות מהפרוסקו בפני עצמו, או לערבב אותו כדי ליצור כמה מהקוקטיילים האיטלקיים הידועים ביותר , כולל אפרול שפריץ ובליני. זה משקה נהדר לאפריטיף לפני ארוחת הערב, אבל יותר מזה, הוא יכול למעשה ללוות כל מנה בארוחה שלך אם תבחר את האוכל והפרוסקו הנכונים. גלה עוד במדריך שלנו לשילוב פרוסקו ומזון . וגלה עוד על פרוסקו במדריך שלנו למה זה פרוסקו ?

2. פרנסיקורטה Franciacorta

10 יינות איטלקיים מומלצים והטובים בעולם

סוג : יין מבעבע. אזור : לומברדיה. ענבים : שרדונה, פינו נירו ופינו ביאנקו.

Franciacorta DOGC הוא עוד יין מבעבע איטלקי פופולרי, שמקורו מהפרובידנס של ברשיה באזור לומברדיה. למרות שאינה מוכרת ממש מחוץ לאיטליה כמו פרוסקו, פרנסיקורטה זכתה להכרה בינלאומית יותר בשנים האחרונות.

המכונה ‘שמפניה איטלקית’, פרנסיקורטה עשויה מענבי שרדונה, פינו נואר ופינו בלאן – המשמשים גם בשמפניה – ומיוצרים ב”שיטה המסורתית” (או שיטה  שמפניה  ),  כאשר התסיסה השנייה מתרחשת בבקבוק.

פרנסיקורטה היא בדרך כלל יבשה יותר מפרוסקו אבל לא ממש חומצית כמו שמפניה. יין מבעבע איכותי זה בעל טעם עשיר ואלגנטי, עם תווים של הדרים קלים ופירות יבשים, כמו גם טעמי שמרים וטוסט בריוש המגיעים מתהליך התסיסה שלו. זה משתלב היטב עם בשרים לבנים, דגים ופירות ים נאים, וגבינות שהבשלו רכות כמו ברי. כמו גבינה.

3. בארולו Barolo 

סוג : יין אדום. אזור : פיימונטה. ענבים : נביולו.

מקורו גם מצפון איטליה, הפעם באזור פיימונטה, בארולו ידוע בכל העולם כאחד היינות האדומים המשובחים והפופולריים במדינה.

בארולו הוא יין DOGC, המבטיח את רמות הייצור הגבוהות ביותר ואיכות מעולה. הוא עשוי מזן הענבים Nebbiolo. ענב Nebbiolo השחור הוא כל כך ארוז בטאנינים שהיין צריך להתיישן לפחות 3 שנים, 18 חודשים מתוכם חייבים להתקיים בחביות עץ אלון או ערמונים, כדי להיות חלק מספיק לשתייה.

התוצאה היא יין אדום איטלקי עשיר ומורכב עם ניחוחות ייחודיים של “ורד וזפת” ותווים של כמהין, שוקולד, פירות יבשים ועשבי תיבול. טעים בשילוב עם בשרים אדומים וגבינות חזקות.

סוגי יין איטלקיים דומים המשתמשים גם בענב Nebbiolo הם Barbaresco DOGC, Gattinara DOCG ו-Langhe Nebbiolo DOC.

4. קיאנטי Chianti

סוג : יין אדום. אזור : טוסקנה. ענבים : סנג’ובזה.

אם אי פעם ביקרתם באזור טוסקנה, יש סיכוי טוב שכבר שמעתם על קיאנטי . קיאנטי הוא אזור ייצור היין הגדול ביותר בכל איטליה והיה אחד מאזורי ייצור היין המוגדרים על פי החוק המוקדמים בעולם.

קיאנטי הוא יין יבש ואדום העשוי בעיקר מענבי הסנג’ובזה, שמקורו באזור. זהו יין אדום בעל חומציות גבוהה המובחן בניחוחות של דובדבן, שזיף, שקדים, סיגלית, עץ ותבלינים. יין איטלקי פופולרי זה מהווה ליווי טעים למנות עשירות מבוססות עגבניות כגון פסטה אל פומודורו או פיצה.

ערך קיאנטי DOCG משמש ברחבי אזור גידול היין קיאנטי. עם זאת, Chianti Classico DOCG מגיע מאזור הררי קטן יותר בין פירנצה לסיינה וידוע כמציע טעם ואיכות עקביים יותר.

5. פרימיטיביו Primitivo

סוג : יין אדום. אזור : פוליה. ענבים : פרימיטיבו.

פרימיטיבו הוא יין אדום איטלקי פופולרי נוסף, המיוצר באזור דרום פוליה של המדינה . פרימיטיבו בדרך כלל נגישה ובמחיר סביר יותר מאשר יינות אדומים איטלקיים רבים אחרים.

השם Primitivo מתורגם בערך ל”מוקדם” בשל הבשלתו המוקדמת של הענב. פרימיטיבו, שנולד מענבים שחורים בשלים עם טאנינים עמוקים, אך עם שמץ של מתיקות, יכול לקחת כמה לגימות כדי להתרגל אם אתה רגיל ליינות אדומים יבשים מאוד. הוא נועז, בעל גוף מלא ועתיר אלכוהול, עם תווים של אוכמניות, דומדמניות שחורות וליקריץ, ותתי גוון של טבק מתוק וקינמון.

אזור ייצור היין Salento IGT משתרע על פני מחוזות ברינדיזי, לצ’ה וטרנטו בפוליה ומהווה את הנפח הגדול ביותר של יין המיוצר באזור, שרבים מהם הם יינות פרימיטיבו איכותיים. Primitivo di Manduria DOC הוא האזור היוקרתי ביותר לייצור יין זה. Primitivo di Manduria Dolce Naturale DOCG הוא יין אדום מתוק איטלקי העשוי מענבי פרימיטיבו בציר מאוחר מיובשים על הגפנים. זהו הסוג הנדיר ביותר של פרימיטיבו.

אם אתם מחפשים משווה, יש ויכוח עצום אם פרימיטיבו האיטלקית וזינפנדל האמריקאית הם אותו ענב. מחקר DNA שנערך לאחרונה הראה ששני הענבים היו פעם אותו זן.

6. אמרונה דלה ואלפוליצ’לה Amarone della

סוג : יין אדום. אזור : ונטו. ענבים : קורווינה, מולינרה ורונדינלה.

Amarone della Valpolicella DOCG הוא אחד היינות האדומים היוקרתיים מאזור ונטו בצפון איטליה.

סוג זה של יין אדום עשוי בעיקר מענבי קורווינה, קורבינונה ורונדינלה. הענבים מיובשים חלקית (שיטה המכונה אפסימנטו) לפני כבישה איטית, תסיסה ויישון בחביות עץ אלון במשך מספר שנים. שיטת ייבוש הענבים מוציאה מים ומרכזת סוכר, ויוצרת יין מורכב ביותר בעל גוף מלא.

לאמרונה ניחוחות עזים של דובדבן שחור, שזיף, פירות יער, חרובים, קינמון ושוקולד מריר. חלק מהיינות הישנים מפתחים גם טעמים של סוכר חום ותאנה. 

הקפידו לא לערבב את Amarone della Valpolicella עם Recioto della Valpolicella, יין אדום מתוק איטלקי העשוי מענבי פסיטו מיובשים באותו אזור. אמרונה הוא יין אדום יבש הרבה יותר עם מרירות קלה.

7. פינו גריג’יו Pinot Grigio

סוג : יין לבן. אזור : ונטו, פריולי-ונציה ג’וליה וטרנטינו-אלטו אדיג’ה. ענבים : פינו גריג’יו.

פינו גריג’יו הוא אחד מהיינות הלבנים האיטלקיים הפופולריים ביותר ברחבי העולם. הוא גדל ומיוצר באופן נרחב בכל רחבי איטליה, אך את אזורי הייצור הנפוצים ביותר ניתן למצוא באזורים הצפון-מזרחיים של ונטו, פריולי-ונציה ג’וליה וטרנטינו-אלטו אדיג’ה.

פינו גריג’יו הוא יין לבן קל גוף עדין ומרענן, עם ניחוחות פירותיים של אשכולית, ליים, מלון, תפוח ואגס. היין הלבן האיטלקי היבש עדיף להתאים לרכיכות, ירקות, סלטים ומנות פסטה קלות.

יש אינספור זרמים שונים של פינו גריג’יו האיטלקי – הרבה יותר מדי מכדי לרשום כאן – אבל כמה שהיינו ממליצים לנסות הם Alto Adige DOC, Venezia DOC ו- Collio DOC.

8. סובי Soave

סוג : יין לבן. אזור : ונטו. ענבים : גרגנגה.

עוד מסוגי היין הלבנים האיטלקיים הפופולריים ביותר הוא Soave, יין DOC העשוי מענבי גרגנגה הגדלים בכרמים על צלע הגבעות המקיפים את העיר הרומנטית ורונה .

Soave הוא יין לבן יבש ופריך עם תווים פירותיים ופרחוניים. הטעמים האופייניים כוללים מלון, אפרסק לבן, גרידת תפוז ויסמין, עם תווים עדינים של שקדים ועשבי תיבול יבשים. החומציות הטבעית הגבוהה שלו הופכת את Soave לאחד היינות האיטלקיים הטובים ביותר לשילוב עם מאכלים רבים ושונים, כולל רכיכות, חזיר, עוף, בשר מרפא, ריזוטו, ירקות ומנות אסייתיות מתובלות.

אזור גידול היין Soave DOC גדל באופן מסיבי במהלך ההיסטוריה שלו. זה הוביל ליצירת Soave Superiore DOCG כדי להבחין בין היינות הלבנים האיכותיים ביותר מהאזור. תמצאו גם את Soave Classico, המתייחס ליינות המיוצרים בכרמים המקוריים של צלע הגבעות. לבסוף, Recioto di Soave DOCG הוא יין איטלקי מתוק המיוצר גם הוא באזור.

9. פיאנו די אוולינו Fiano di Avellino

סוג : יין לבן. אזור : קמפניה. ענבים : פיאנו.

Fiano di Avellino DOCG הוא יין לבן איטלקי איכותי ממחוז אוולינו בקמפניה. הקרבה של האזור להרי האפנינים, עם מיקרו אקלים מתון וקרקעות וולקניות עשירות במינרלים, מושלמת לייצור יינות גדולים ומורכבים עתירי טאנין.

Fiano di Avellino DOCG בעל גוף מלא באופן יוצא דופן עבור יין לבן ובעל ניחוח ארומטי נועז. תווי הטעם כוללים פרחים לבנים, אפרסק, משמש ודבש, בשילוב עם טעמים עדינים של עשבי תיבול יבשים ואגוזים. החומציות והמינרליות הגבוהות של פיאנו הופכות אותו לאידיאלי כששותים אותו לצד מנות דגים ופירות ים.

יין לבן דרום איטלקי זה ידוע גם בזכות יכולתו להתיישן היטב. רוב הפינוסים צריכים 3-5 שנים כדי להגיע למלוא הפוטנציאל הארומטי שלהם, אך ניתן להשאיר חלק מהיינות האיכותיים ביותר עד 10 שנים.

10. כרוסט Cortese di Gavi

סוג : יין לבן. אזור : פיימונטה. ענבים : קורטזה.

Cortese di Gavi, המכונה בפשטות Gavi, הוא היין הלבן המפורסם והיוקרתי ביותר מאזור פיימונטה בצפון איטליה. הוא מופק מזן הענבים הלבנים הילידים Cortese.

גבי הוא יין לבן פריך ומרענן, בשל הקרקעות העשירות במינרלים של האזור. יש לו טעמים של תפוחים ירוקים, ליים, טל דבש וקמומיל, עם ניחוחות קלילים של שקדים וקש.

יינות Gavi DOCG מיוצרים במספר אזורים במחוז אלסנדריה. אם אתה מבחין ב’Gavi de Gavi’ על התווית, זה פשוט אומר שהיין המסוים הופק ברחבי העיירה Gavi. זה לא בהכרח אינדיקציה לסטנדרט שלו.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Scroll to Top