סקירה על יין ברולו האיטלקי (Barolo)

ברולו זוכה לשבחים על טעמו המורכב והעוצמתי של פרחים מיובשים. סקירה על יין ברולו האיטלקי:

ברולו, הידוע גם כ”מלך היינות”, הוא אחד מהיינות האצילים ביותר של איטליה. הוא עשוי מ-100% נביליו (Nebbiolo) , בגבעות לנגה, ליד העיירה אלבה .

ברולו זוכה לשבחים על טעמו המורכב והעוצמתי של פרחים מיובשים (ורד וסגול), פירות אדומים יבשים (תות ופטל), ליקוריץ, זפת ואדמה. הודות לתהליך היישון הארוך, הוא מפתח תווים של תבלינים (פלפל שחור, קינמון ופרי ערער), שוקולד מריר עשיר, אספרסו, עור וטבק מתוק.

ענבי הנביולו עשיר לשמצה בטאנינים: נוגדי חמצון טבעיים, היוצרים את הטעם החזק ותחושת הפה המחמירה של ברולו. היין נהנה מהתיישון ארוך, שכן הטאנינים מפתחים ניואנסים מעודנים ומתוחכמים עוד יותר עם הזמן.

רצוי לשמור את יין ברולו לפחות 5 שנים לאחר הקטיף לפני פתיחתו. ברולו משובח ימשיך להשתפר במשך עשרות שנים.

אם אתם תוהים מתי הבצירים הטובים ביותר עבור ברולו הם 2010, 2013, 2015 ו-2016 נחשבות השנים הטובות ביותר. באשר לבצירים שצריך להיזהר מהם, 2011, 2012 ו-2014 היו מאתגרים.

היכן מייצרים את ברולו?

אזור ברולו DOCG משתרע על גבעות לנגה התלולות, המתנשאות לגובה של 500-550 מטרים, על הגדה הימנית של נהר הטנארו. הוא שוכן ליד העיירה אלבה, 40 ק”מ דרומית-מזרחית לטורינו.

היין יכול להיעשות רק מענבים שגדלו בסביבות 11 קומונות (עיריות) , המוצגות במפה למטה של ​​Barolo DOCG.

אזור ברולו נמשך 9 ק”מ לרוחבו – מצ’ראסקו (מבוטא “קרסקו”) במערב ועד לקצה המזרחי של גרינזאנה קאבור. מצפון לדרום, הוא משתרע על פני 11 ק”מ מ-Verduno בצפון ועד לכרם של סימון סקאלטה בקצה הדרומי של מונפורט ד’אלבה.

הכפרים מימי הביניים ברולו, קסטיליונה פאלטו, סראלונגה ד’אלבה, מונפורטה ד’אלבה ולה מורה אחראים לרוב הייצור ונחשבים לאזורים החשובים ביותר.

שש הקומונות האחרות – גרינזאנה קאבור, דיאנו ד’אלבה, נובלו, סרסקו, ורדונו ורודי – הן פחות פרודוקטיביות, אך הן ביתם של מספר יקבים עטורי פרסים.

טיפ של קונה יין : אם אתה רק מתחיל את מסע הברולו שלך, יין מלה מורה וברולו נחשב לנגיש יותר. הם נוטים להיות פירותיים ורכים יותר. בינתיים, אניני הברולו המנוסים עשויים להעדיף את הגרסאות המחמירות והעוצמתיות יותר ממונפורט ד’אלבה, סראלונגה ד’אלבה וקסטיליונה פאללטו. אלה בדרך כלל דורשים יותר הזדקנות, אז סבלנות היא המפתח.

לברולו מכל קומונה יש טעם ואופי ייחודיים משלו. הסיבה לכך היא ההבדלים בסוג הקרקע, נוכחותם של מעיינות טבעיים וגובה הגבעות. להשוואה מהירה, נסתכל על כמה מיינות ברולו באוסף שלנו:

  • דמרי ברולו מגיעה מהכפר סנטה מריה בקומונה לה מורה. יין זה אלגנטי ומבושם, עם טעמי פירות קטיפה ומרקם קטיפתי.
  • פורטמסו ברולו מגיע מהקסטלטו קרו במונפורט ד’אלבה. הברולו הטאני ביותר במבחר זה, הוא עוצמתי, עמוק ומחמיר עם פוטנציאל ההתיישנות הארוך ביותר.
  • פרנקון ברולו הוא תערובת של ענבים הגדלים ב-Bricco Chiesa cru בלה מורה (אלגנטי, רך ומבושם) ו-Ravera cru במונפורט ד’אלבה (עוצמתי, טאני).

כללי יין מפתח ברולו DOCG

הכללים לגידול, קציר, יישון וביקבוק של ברולו מוגדרים בחוק שנקרא “Disciplinare di produzione” . לעתים קרובות הוא מכונה “חוק יין ברולו”.

על ידי הבנת הכללים הללו – בין המחמירים באיטליה – אפשר לראות מדוע ברולו הוא יין כל כך אדיר.

חוקי ברולו: היכן ניתן לייצר ברולו

ניתן לגדל ענבים ליין ברולו רק ב-11 הקומונות שהוזכרו לעיל. ככלל, יש לייצר את Barolo בתחום של Barolo DOCG.

עם זאת, יש חריג. אם ארגון היה מייצר את Barolo מחוץ לאזור DOCG לפני 1966, הוא עשוי להמשיך לעשות זאת. דוגמה אחת היא Fratelli Martini Secondo Luigi SpA הממוקמת 15 ק”מ מחוץ לגבולות ה-DOCG. הוא מייצר כמויות גדולות של ברולו זול – שנמצא לעתים קרובות בסופרמרקטים.

כללי ברולו: דרישות התיישנות

ל-Barolo יש את אחת מדרישות ההזדקנות הקשות ביותר באיטליה. אפילו ה-Barolo ה”סטנדרטי” חייב להיות מיושן לפחות 38 חודשים, ולבלות לפחות 18 חודשים בחביות עשויות מעץ אלון או ערמון.

יש ליישן את Barolo Riserva במרתף במשך 62 חודשים, כולל לפחות 18 חודשים בעץ אלון, לפני השחרור.

זהו פרק זמן יוצא דופן. עם זאת, נדרש לרכך את הטאנינים העוצמתיים של ענבי הנביולו, ובכך ליצור את הטעם הייחודי והרצוי של הברולו.

הניחוחות והטעמים של ברולו

אם אתה תוהה “איך הטעם של ברולו?” הדבר הטוב ביותר לעשות הוא לפתוח בקבוק וללגום. לאחר שניסית את זה, לא סביר שתשכח את החוויה.

ברולו הוא יין עוצמתי עם הרבה טאנינים, ומומחים מכנים לפעמים את הארומה שלו “זפת ושושנים”. כל פת מביאה עולם של טעם. זה מתחיל בתווים של ליקריץ, עלי כותרת של ורדים, אוכמניות ושזיפים מיובשים, מתערבבים עם פלפל שחור ותבלינים קינמון. לכך מצטרפים שוקולד מריר עשיר, עור ישן וטבק מתוק.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Scroll to Top