המלח הזה הפך למלח המפורסם בעולם, מסיבות רבות, ולא רק בזכות הצבע הורדרד המאפיין אותו.
הנוף הנצפה ממרומי רכס ההרים הגבוה ביותר בעולם, ההימלאיה, הוא לא פחות מעוצר נשימה, מהפנט, לוכד את התודעה ומנקה את הראש. רבים המטיילים שטיפסו, או ניסו לטפס, ולכבוש את פסגות ההרים, כולל את האוורסט המפורסם בעולם. אך לא רק נופים לאמיצים והמטיילים החרוצים, וגם לא רק אתגר למטפסי הרים חובבי הרפתקאות, גם אנו, אחד האדם, יכולים ליהנות מאחד מפלאות ההימלאיה – מלח ורוד, מלח בריא, מלח עתיק – מלח ההימלאיה.
המלח הזה הפך למלח המפורסם בעולם, מסיבות רבות, ולא רק בזכות הצבע הורדרד המאפיין אותו. אנו ניגע בכמה מהסיבות הללו, כדי לעזור לכם לעשות את המעבר ממלח "שולחני", תערובת נחותה של חומרים ספק ניטרליים ספק מסוכנים לבריאות, ולעבור לשלב הבא במטבח שלכם ובבריאות שלכם עם מלח דק, עדין וורוד.
למה יש מלח ורוד על ראש ההר?
כשעומדים כה גבוה ומתבוננים מסביב, כמעט אי-אפשר לעכל את העובדה כי כאן, איפה שאתם עומדים, צועדים, לנים ואוכלים, היה פעם ים. אכן, רכס הרי ההימלאיה, כמו רכסים רבים אחרים בעולם, היו פעם מכוסים בים. היום מה שנראה לנו כה גבוה היה פעם בעצם עמוק כקרקעית.
לאורך מיליוני שנים ירדו פני הים, והמים התאדו להם. מהמהשקעים של המים המלוחים נשאר, כמובן, המלח. מאגרי המלח בני מיליוני השנים הם אלו שאנו נהנים מהם כעת, על כל היתרונות שהם מביאים עימם לשולחן האוכל שלנו, כמו גם לבריאות שלנו:
- סידן – עם פי 4 מכמות הסידן שיש, אם בכלל, במלח השולחני, המלח הורוד מוביל ביתרון עצום עם תרומת הסידן שלו למערכת. סידן קשור לבריאות השיניים והעצמות, אך גם לתפקוד השרירים בגוף, ולהולכה העצבית שלנו.
- אשלגן – גם כאן מדובר במכפלה של 4 בכמות האשלגן במלח הימלאיה לעומת המלח הרגיל, חומר חיוני לתפקוד הגוף, השרירים, מערכת העצבים, ויסות לחץ הדם, ואולי החשוב מביניהם, תפקודו התקין של הלב.
- מגנזיום – סליחה על המספר שובר המוסכמות, אך במלח הורוד שלפניכם יש לא פחות מאשר שבעים ושש פעמים יותר מגנזיום מאשר במלח שולחן. עם השפעה על ויסות לחץ הדם, חיזוק העצמות, שמירה על קצב הלב ואף סיוע בוויסות הסוכר בגוף, הנוכחות הגבוהה כל-כך של מגנזיום במלח הופכת כל גרגיר לגרגיר של זהב.
- ברזל – אכן כך, וזו ידיעה חשובה לאנמים שביניכם הסובלים ממחסור בברזל, מלח הימלאיה ורוד מכיל יותר מפי 3 ברזל ממלח שולחני רגיל. הברזל מאפשר לחמצן להיקלט בגוף, תומך בתפקוד המוח, בתפקוד השרירים, ביצירת הורמונים בגוף, ואף בתפקוד מערכת החיסון שלנו, וטוב שכך.
כפי שבוודאי כבר עיכלתם, תרתי משמע, מלח ורוד הוא המלח הנכון והיחידי שצריך להיות על שולחן האוכל שלכם, בתבשילים שלכם, ואפילו בקינוחים שלכם.