10 בקבוקי השמפניה “הזולים הטובים ביותר” שאני ממליצים עליהם.
יין הוא מרכיב עיקרי בחגיגה, אבל במחלקת העליזות הסוערות, אין יין מתנשא כמו השמפניה הכל-יכולה . וכדי להיות ברור, אתה חייב לבדוק את המילה “זול” עם גרגר מלח כשזה מגיע לרשימה הזו של 10 בקבוקי “הזולים הטובים ביותר” שהייתי ממליץ עליהם. “שמפניה זולה”, אם היא גם תסווג כ”טובה ביותר” בתפיסת העולם שלי היא כל דבר מתחת ל-50 $ או 60 $ לבקבוק, אבל לא כל כך נמוך כמו 25 $, אלא אם כן היא מוזלת – ואם כן, מזלך! מחפשים שמפניה זולה? השמפניות הזולות והטובות ביותר:
השמפניות הטובות ביותר מגיעות מבתי השמפניה הטובים ביותר, שיש להם גישה למיטב הכרמים, למיטב הייננים ולטכניקות ייצור יין שעברו מדור לדור. אתה באמת לא יכול להשיג את האיכות הזו בהרבה פחות מ-$40, שוב, אלא אם כן, היא במבצע. אז, לך עם זה! אנחנו מדברים כאן על מבעבע (מוגז) מדהים, מצרפת . ואחד הבקבוקים המופיעים ברשימה זו הוא Ruinart. אלה מכם שמכירים את Ruinart חושבים ‘איך?!’ קל, בגדתי ומצאתי חצי בקבוק שאפשר לתפוס.
“מה שאני הכי אוהב ברואינארט רוזה שלנו הוא הרבגוניות שלו”, הוא סבר – כדרך להציע שהשמפניה הטובה ביותר היא מגוונת למדי – לפני שהוסיף, “האף המורם והריחני של פירות טרופיים, פירות יער טריים ופרחים מתוקים הופכים אותה. אפריטיף נהדר, כיוון שהוא יפעיל את החושים שלך ויכין אותך לארוחה נפלאה, מה שמקל על השילוב שלה לאורך כל הארוחה – עם מתאבנים, מנה עיקרית וקינוח.”
פיליפ אנדרה, שגריר מותג ארה”ב של צ’רלס היידסיק, מהדהד עם פנאיוטיס, אומר ש”שמפניה היא פאונד עבור פאונד היין הטוב ביותר שמעולם לא ציידת”, וייתכן שהוא צודק אם לא נהניתם מכמה צ’מפרים לצד, כפי שמציע אנדרה, “טאקו , המבורגרים, עוף מטוגן, דים סאם, ראמן, צ’יפס ופיצה. כולם פועלים כי האיזון בין הפירות, החומציות והבעבוע שהופך את השמפניה לכל כך מרעננת, משתלב בצורה מושלמת עם כמה מהטעמים הכי עזים שאפשר לחשוב עליהם”.
כמו אנדרה, רוב הסומליירים יגידו לכם שהבקבוק הרצוי שלהם לאחר עבודה על הרצפה הוא שמפניה. אז, כפי שמציע אנדרה, “מצא לך יין שמביט אליך לאחור כמו שסומס מסתכל על שמפניה!” הבקבוק המומלץ שלנו הוא Piper-Heidsieck Cuvee Brut , מיצרנים עם היסטוריה ארוכה של מצוינות.
להלן בקבוקי השמפניה הזולים הטובים ביותר שיעזרו לך לעשות בדיוק את זה.
הטוב ביותר: פייפר-היידסיק קיובי ברוט
- אזור: צרפת, שמפניה
- ABV: 12%
- תווי טעימה: הדר, דובדבן, תפוח, בריוש
כדי לתת לכם מושג על אריכות הימים של שלטונו של פייפר-היידסיק כבית שמפניה נחשק, כולם העריצו ואכלו אותם ממארי אנטואנט ועד מרילין מונרו. היה להם רצף של מאות שנים של אף פעם לא מאכזב, וזה די מדהים לחשוב עליו, אבל אפילו עדיף לשתות.
Cuvee Brut שלהם הוא מפגש מלכותי של שלושת ענבי השמפניה הגדולים (פינו נואר, פינו מנייה ושרדונה). זה נדיר שגם שמפניה טובה כל כך יכולה להיחשב במחיר סביר, אבל זה הקטע של פייפר-היידסיק, היא מלאה בהפתעות נפלאות.
צ’ארלס יידסיק ברוט שמפניה
- אזור: צרפת, שמפניה
- ABV: 12%
- תווי טעם: הדרים בהירים, מינרליות פריכה, מוס תוסס קרמי
אם יקבי שמפניה היו ילדים בכיתה, התלבושת של צ’רלס היידסיק הייתה הילד שממנו כל הילדים האחרים רוצים להעתיק את תשובות המבחנים שלהם, ההישג-יתר שתמיד זוכה בכוכב הזהב. ליצרן השמפניה הזה יש יותר פרסים מאשר שטח מדף ואם תטעמו מהמחויבות המוקפדת שלהם לאיכות, תבינו למה.
לנסות את השמפניה Brut Reserve שלהם – נועזת עם חומציות בשפע וטעים – היא דרך מצוינת להכיר את הילד עם כל התשובות. “לא הרבה יינות אחרים בנקודת המחיר מספקים גישה מוקדמת (ניתנות לשתייה) יחד עם חוויה מתגמלת באופן מיידי”, אומר אנדרה “לנו ב-Charles Heidsieck לוקח כשני עשורים ליצור את יין הדגל שלנו, ה-Brut Réserve הרב-וינטג’ים.”
הברוט הטוב ביותר: Nicolas Feuillatte Reserve Brut בלעדי
- אזור: צרפת, שמפניה
- ABV: 12%
- תווי טעימה: בריוש קלוי, לימון קרד, תפוחים מוזהבים, נוגט
טיילו ברחובות פריז ותתקלו בחנויות היין של ניקולס באותה תדירות שבה נתקלתם בסטארבקס בניו יורק. ומפארים את המדפים הפריזאיים האלה, בדרך כלל, בקבוקי שמפניה ניקולא פיילאטה, שנוסדה במשימה להביא שמפניה טעימה לשתיין היין המזדמן. ובכן, הפריזאים שבעו מהמותג מספר אחת בצרפת – עכשיו תורכם. קליל, אקספרסיבי וארומטי, הברוט עטור הפרסים הזה מקפל כל ערך שניקולה פוילה מייצג.
הכי יבש: Pol Roger Reserve Brut Champagne
- אזור: צרפת, שמפניה
- ABV: 12.5%
- הערות טעימה: תפוח ירוק, אגס, אפרסק, בריוש
שמפניית ה-Reserve Brut מ-Pol Roger היא טריפקטה של שלושה זנים, המתחברים יחד כדי ליצור משהו מעודן, המשלבת את האיכויות של פינו נואר, שרדונה ופינו מנייה.
התיישן ארבע שנים ותסס במיכלי נירוסטה, מרענן בצבע קש זהוב זה יוצר אפריטיף ומשקאות אידיאליים, בערך בדרגת השכר שלו. זו השמפניה הכי קלאסית עם חוש השנינות היבש ביותר, והייתה מזמן החביבה על וינסטון צ’רצ’יל, מה שמסביר מדוע הם מכינים קובייה סר ווינסטון צ’רצ’יל, שגם אותה כדאי לחפש!
הכי טוב למימוזות: Jacquart Champagne Brut
- אזור: צרפת, שמפניה
- ABV: 12.5%
- תווי טעימה: דבש, לימון, אפרסק, ביסקוויט
שרדונה רוקע רגל כבדה של 40 אחוז בתערובת של ז’אקארט, כשהפינו נואר והפינו מנייה מרפים את הרפיון. ז’קארט הוא אחד הקואופים הגדולים ביותר של מגדלים באזור שמפניה והם ממנפים רק את חלקי הענבים הטובים ביותר מהמגדלים שלהם.
עם גווני הדבש והקלויים שלה, כוס מזה כבר בחצי הדרך לקראת ארוחת בוקר שלמה ומאוזנת, אז בפעם הבאה שהמימוזות יהיו בתפריט, נסו את שמפניה ז’אקרט כדי לסחוט את מירב הטעם ממיץ התפוזים שלכם (וגם תהנו קצת על שלו, כי זה כל כך טוב.)המשך ל-5 מתוך 10 למטה.
הרוזה הטוב ביותר: שמפניה Ruinart Brut Rosé (חצי בקבוק של 375 מ”ל)
- אזור: צרפת, שמפניה
- ABV: 12.5%
- תווי טעימה: דומדמניות אדומות, פטל בשל, גרידת תפוזים חריפים, דבש
העובדה שחצאי בקבוקים של שמפניות ברמה עולמית קיימים בכלל פירושה שיין כמו Ruinart יכול לעשות את רשימת “השמפניה הזולה הטובה ביותר”, אבל בואו נהיה ברורים: המחיר עשוי להיכנס לקטגוריית ה”זול”, אבל הסם בפנים – מדף עליון טהור, מבעבע מהדרג העליון!
מלבד היותה יצרנית השמפניה הרשמית הראשונה בעולם, ל- Ruinart נותרו רק שנים ספורות לפני יום השנה ה-300 שלהם. כשיצרן יין בעל אילן יוחסין וניסיון כזה יוצא עם שמפניה רוזה בקליבר הזה, יהיה חכם לשים לב. הבקבוק הזה הוא נשיקה בין פינו נואר לשרדונה עם כמה תווים פרחוניים קלים, ונותן משמעות חדשה לביטוי “ורוד חם”.
סגן אלוף הרוזה הטוב ביותר: Taittinger Prestige Rosé Brut שמפניה
- אזור: צרפת, שמפניה
- ABV: 12%
- תווי טעימה: תות שדה, פטל, תפוז, טוסט עם חמאה
בעולם של יצרני שמפניה, טייטינגר מגיע למקום השלישי בגודלו והשלישי בגודלו, כך שכאשר הם סורקים את כרמי ספרי הסיפורים שלהם עבור ענבים מושלמים, הם בסופו של דבר עם שפע של איכות. בקבוק פרסטיג’ רוזה ברוט שלהם הוא תערובת רוזה פריכה עם צבע כתום-ורוד וכמה ניחוחות מרציפן מפתים.
טיפ: הסיפור האהוב עלי לשתף – וכנראה ששיתפתי אותו לעתים קרובות מדי – הוא של פגישה עם מסייה פייר-עמנואל טייטינגר בבית השמפניה של משפחתו בריימס. עד 10:30 בבוקר, סיירנו במערות הגיר המפורסמות וטעמנו בשווי 500 דולר מהשמפניה היפה שלו, ושאלתי אם יש לו עצה לדורות הבאים של שותי יין. “מרתף שמח הוא מרתף ריק”, הוא אמר לי. לכן, אל תחזיק יותר מדי בקבוקים – שתה, שתה לעתים קרובות, ותמיד עם חברים או משפחה.
יבש במיוחד: Cuvée Grand Esprit Marquis de la Mystèriale Extra Dry Champagne
- אזור: צרפת, שמפניה
- ABV: 12.5%
- תווי טעימה: מוס חזק, קליפת לימון מסוכרת, פירות מטע, תפוחים מקורמלים, טופי
ליינן של Maison de Grand Esprit, פלורנט גוטייה, יש יינות בגנים שלו, והוא נולד וגדל בבורדו למשפחה של ייננים בת דורות רבים. המומחיות שלו במלאכה הועצמה על ידי ניסיון שנלקח מזמן העבודה על כרמים המשתרעים על פני ארבע יבשות. כשהוא מייצר שמפניה במרקם לבבי כמו הבקבוק היבש הנוסף הזה של Marquis de la Mystériale, התוצאה שווה לפחות שני בקבוקים לכל סשן מבעבע.
המתוק הטוב ביותר: שמפניה Moët & Chandon Nectar Impérial (Demi-Sec).
- אזור: צרפת, שמפניה
- ABV: 12%
- הערות טעימה: אפרסק, תפוח, דבש, אננס
מעט יצרני שמפניה חולקים את היוקרה, או את ההערכה של Moët & Chandon, מבצע שמושך את שותי היין בצרפת וברחבי העולם מאז 1743. הכרמים שלהם שוכנים בלב אזור השמפניה, אבל זה יכול להיות בגלל Moët & Chandon הוא הלב של אזור שמפניה. אם יינות קינוח הם התענוג שלך, אין להתעלם מבקבוק ה-Nectar Impérial שלהם, נישואים מושלמים של תוססים ומתוקים.
בקבוק המסיבה הטוב ביותר: שמפניה Beau Joie Brut (ספיישל קובה)
- אזור: צרפת, שמפניה
- ABV: 12%
- הערות טעימה: תפוח ירוק, קלמנטינה, לימון, טוסט
מעטפת הנחושת הממוחזרת בבקבוק המרגש הזה של שמפניה ברוט מבית Beau Joie נראית בהתחלה כמו בחירה אסתטית בלבד, אך גם משרתת את הפונקציה הגאונית של לשמור על קריר היין למשך זמן רב יותר. זו דוגמה מצוינת לצורה ותפקוד שחיים בהרמוניה.
אבל מה שיש בתוך הבקבוק הוא מגנטי באותה מידה: שמפניה עם פינו פורוורד ללא תוספת סוכר שמשתלבת היטב עם ממרחי גבינה ושרקוטרי, במילים אחרות, השמפניה הזו יודעת לחגוג, וטעמה כמו בקבוק של 300 דולר.