יינות פינו נואר לבן הטובים והמומלצים ביותר

קל לאהוב ולהעריך יין, אבל אם פינו נואר לא היה חלק מחייכם אוהבי היין, אנו מקווים שתשקלו מחדש. יינות פינו נואר לבן הטובים והמומלצים ביותר:

“פינו נואר מאוזן היטב אמור לפתות אותך בצורה ארומטית, להיכנס בחן לחיך ולהשאיר סיומת ארוכה ויפה. פינו נואר הוא כמו בלרינה. המסירות, השריר, תרגול וצורה כולם שם, אבל הקהל רואה רק תצוגה והופעה מקסימה. פינו נואר זה אותו הדבר. מתחת לכל השכבות המוקפדות שהכורמים והכורמים חותכים, הצרכן שלנו נשאר עם חווית יין תחרה ומשנה שינוי .”

קל לאהוב ולהעריך יין, אבל אם פינו נואר לא היה חלק מחייכם אוהבי היין, אנו מקווים שתשקלו מחדש. זהו ענב נחשק, נטוע בכל העולם, ומבריק במיוחד. כמעט כמו זיקית, הוא מסוגל לשאת את הטרואר של סביבתו ולהציג את הניחוחות, הטעמים והמרקמים האלה בתצוגה מלאה בכל ריח ולגימה. הפינו נואר שייך למרתף, ארון או כוס של כל חובב יין. רבים מהם טובים, אבל רק כל כך הרבה מהם נהדרים. אחד גדול כזה הוא Kosta Browne Sta. ריטה הילס פינו נואר , בציר קליפורניה שהתקבל היטב והבחירה המובילה שלנו.

הנה, אנו חוגגים את הזן האצילי הזה עם כמה מהפינו נואר הטובים ביותר לשתות היום. אל תהססו לנסות כל אחת מהבחירות הללו, כי פשוט אין לטעות. 

היין הטוב ביותר ברשימה: Kosta Browne Sta. ריטה הילס פינו נואר

ריטה הילס יין פינו נואר לבן מומלץ
ריטה הילס יין פינו נואר לבן מומלץ

אזור: Sta. ריטה הילס (סנטה ברברה), קליפורניה | ABV: 14.1% | הערות טעימה: תות בר, דובדבן שחור חריף, חמוציות

קוסטה בראון הוא אחד מהמפיקים היקרים של פינו נואר יוצאי דופן, בסגנון קליפורני ללא בושה. הבציר הספציפי הזה זכה לשבחים ברחבי הלוח ממבקרי יין ידועים. למרות שהם ידועים בשל האקלים הקריר הפינוטים שלהם במחוז סונומה, הם החלו להשיג ענבים מהסטה של ​​סנטרל קוסט. ריטה הילס בשנים האחרונות. אזור זה בסנטה ברברה הוא ביתם של כרמים יוצאי דופן ויינות ברמה עולמית, ובקבוק זה נושא את החותמת הבלתי ניתנת לטעות של היקב, חדור רעננות, עוצמה ואנרגיה אדירה.

ניחוחות חיים של תות בר בשל, דובדבן שחור חריף, חמוציות ורמזים של תפוז דם, טעמי פירות בשרניים וטעימים נתמכים על ידי טאנינים אוחזים. חומציות עסיסית מרחיבה את היין הזה של אלגנטיות, דיוק, מתח ועדינות. 

גארי פארל הרוסי ריבר פינו נואר

אזור : Russian River (Sonoma), קליפורניה | ABV : 14.1% | הערות טעימה : דובדבן, תפוז דם, ציפורן

Gary Farrell Vineyards שם את הטוב ביותר שלהם קדימה, מייצג את המדינה הגדולה של קליפורניה עם הפינו המעודן הזה. תערובת של ענבים מכרמים באקלים משתנה, הקובה הזו כוללת איזון של מרקמים וטעמים מפרוסות ידועות של טרואר הנהר הרוסי.

הפינו הוא אודם שקוף עם דובדבן, תפוז דם, ציפורן וגרידת אשכוליות. טאנינים עדינים נפגשו עם ארז מתוק שנפרש בתבלינים חומים, קולה וקינמון דרך גימור מונע על פירות יער אדומים עם מינרליות אלגנטית. 

Sandhi Sta. ריטה הילס פינו נואר

אזור : סט. ריטה הילס (סנטה ברברה), קליפורניה | ABV: 13% | הערות טעימה : תות, רימון, קולה 

סומלייה, הסופר והיינן ראג’אט פאר מנהל את המופע ב-Sandhi Wines, ומשלב את החך יוצא הדופן שלו וחוויות הטעימה שאין שני לו עם זני הבורגונדי הגדלים של מחוז סנטה ברברה. מקורות הכרם של סנדי נתקלים בקביעות בתקיעות קרירה של אוויר אוקיינוס, ומניבים ענבי פינו טריים ומאוזנים.

יין זה מתרומם מהכוס עם תווים של פירות יער אדומים והיביסקוס, מעניק תחושת פה בגוף בינוני. צפו לטעמים של תות שדה, רימון, קולה וכמהין שחור עדין בתוך עמוד שדרה חומצה עסיסית וטאנינים נוצות למרקם מענג.

טיפ: אם תצליחו לשים יד על יינות דומיין דה לה קוט של פאר, תבינו מה הטעם של שלמות בפינו נואר מתוצרת קליפורניה. 

פינו נואר בלה פנטה Willamette Valley

אזור : עמק ווילמט, אורגון | ABV : 13% | הערות טעימה : דובדבן, אוכמן, פלפל

במהלך העשורים האחרונים, הפינוטים של בל פנט זכו לשבחים כחלק מהטובים ביותר של אורגון, והבציר הזה ממשיך את המסורת הזו. הם חייבים את התערובת הקלאסית שלהם לענבים באקלים קריר שנבצרו ביד מהכרם שלהם על צלע הגבעה בגודל 70 דונם ב-Yamhill-Carlton AVA שבעמק ווילמט.

צפו לפירות אדומים כמו דובדבן ותות, כמו גם פטל שחור, אדמה ופלפל. הפינו בעל גוף בינוני רוקד על החך ונופל בעדינות על הסיום.

מה אומרים המומחים שלנו

“פינו נואר ידוע ב[ייצור] הבקבוקים היקרים ביותר בעולם (מצרפת), אבל העולם החדש מציע איכות וגיוון מדהימים במחיר סביר”, אומר פבלו נווארט, מנהל מכירות לאומי ב- Apollo Fine Wine & Spirits . 

יוהאן ויניארדס אחוזת פינו נואר

אזור : עמק ווילמט, אורגון | ABV : 13.5% | תווי טעימה: דובדבן, גרידת הדרים, ג’ינג’ר

פינוק אלוהי נוסף מקרקעות הקסם של עמק ווילמט הוא תוצר של כרם האחוזה המוסמכת-ביודינמית של יוהאן בראשות היינן מורגן בק. זה פינו קלאסי שעושה טוב לארץ וגם לחך.

וניל ודובדבן פרצו על הסצנה עם פרץ אלוהי של גרידת הדרים. יין תוסס ומענג, צפו לניחוחות עדינים של תבליני זנגביל עם טאנינים חלקים וחומציות בהירה.

בנג’מין לרו גברי-צ’מברטין

אזור : גברי צ’מברטין, בורגונדי, צרפת | ABV : 13% | הערות טעם:  תותים מיובשים, ארז, עשן

לאחר שעבד שנים רבות כמנהל וכינן ב-Domaine du Comte Armand בפומרד, בנג’מין לרו הקים עסק עצמאי משלו בשנת 2007. מאז, לרו מייצר יין מכמה מהכינויים המפורסמים ביותר של בורגונדי, כולל שאסאן-מונטראצ’ה, וולניי, גברי-צ’מברטין ועוד.

היין הטעים והמרקם הזה של גברי-צ’מברטין מציג טעמים של תותים מיובשים, ארז, פוטפורי ומגע של עשן. לרו שואב את הפירות שלו מארבעה מקומות שונים בתוך הכפר. חומצה בהירה וטאנינים אלגנטיים מבטיחים שהיין הזה יהיה טעים עכשיו, אבל בהחלט יזנק לרמה חדשה במהלך 4-5 השנים הבאות. 

Laetitia Estate פינו נואר

אזור : Central Coast, קליפורניה | ABV : 14.1% | הערות טעימה: דובדבן, אלגום, עשן 

מהחוף המרכזי של קליפורניה, Laetitia Estate מציעה את הפינו הבהיר הזה העשוי מתערובת של 10 שיבוטים של יין פינו נואר בגידול ביתי מכרמים שסופגים את אוויר האוקיינוס. תוכלו לפנק את עצמכם ביין הטעים והעשוי בקפידה בקצת פחות מ-30 דולר.

אתה מוכה ניחוחות מלאים של תות וחמוציות, ואחריהם עשן ואגוז מוסקט. צפו לטעמים של דובדבן, פטל, אלגום ותבלינים, יחד עם חומציות פריכה וסיומת מתמשכת.

Domaine Carneros פינו נואר

אזור : קרנרוס, קליפורניה | ABV : 14.2% | הערות טעימה: תות שדה, שוקולד, רימון 

הפועלת מעמק נאפה, היינן המייסד של דומיין קרנרוס, איילין קריין, ידועה בעיקר בזכות היינות המבעבעים שלה. ובכל זאת, פינו נואר הוא עוד טריק בשרוול. פירות יער שלמים לפינו זה מושרים בקור למיצוי טעם עדין, ולאחר מכן מיושנים בחבית למשך 10 חודשים.

ליין עז ובעל גוף מלא עם טאנינים טעימים, ליין זה יש תווים של דובדבן, תות, שוקולד, רימון ושזיף. זה מתוק ועסיסי עם מרקם מבריק וסיומת ארוכה. הפינו נהדר בפני עצמו או כמלווה לסטייק רצועות ניו יורקי, חלצי חזיר מאובק עשבי תיבול, או סול דובר בקליפת פרמזן, צרובה במחבת.

האוסטרלי הטוב ביותר: Yering Station Village Pinot Noir

אזור : עמק יארה, אוסטרליה | ABV : 13% | הערות טעם : דובדבן שחור, סיגליות, ארז, וניל 

משפחת Rathbone הביאה את Yering Station, מוסד בן כמעט מאתיים שנה, לתהילה בינלאומית כאחד היקבים המובילים באוסטרליה. עמק יארה של ויקטוריה, שבו נמצאת תחנת ירינג, ידוע בסגנונות היין-פינו נואר המגוונים שלו מהמיקרו-אקלים המגוונים שלו.

לפינו חלק, בעל פרי כהה, ניחוחות של דובדבן שחור ואדום, אדמה ותתי גוון של פלפל חריף. טאנינים חלקים יוצרים את הבסיס של פינו בעל מבטא פרחוני המזכיר סיגליות ולבנדר, נגוע בתבליני וניל, דובדבנים וארז עשירים. 

“חפש פינו מפורסם או יקר שאתה אוהב, ואז חפש בגוגל את היינן ותראה אם ​​הם מייצרים יין אחר על אדמה פחות יוקרתית, או שיש להם פרויקט צדדי עם פירות נגוציאנטים (פירות שהם קונים ומייצרים מהם יין אבל לא בבעלותם הארץ ). כמו כן, אם אתה אוהב מפיק סנסר, רוב הסיכויים שהם גם מייצרים פינו נואר”. – ג’ף הארדינג, מנהל משקאות בווייברלי אין בניו יורק

ניו זילנד הטובה ביותר: סרסין לאה פינו נואר

אזור : מרלבורו, ניו זילנד | ABV : 14% | הערות טעם:  פירות יער, שזיפים, תה שחור

נוסד על ידי מייקל סרסין יליד וולינגטון, תחום ניו זילנדי זה מתמקד בחקלאות אורגנית וביודינמית, פירות שנבחרו ביד וייצור יין עדין. לאחר שבילה חלק ניכר מחייו המוקדמים באיטליה – והתאהב בתרבות האוכל והיין שלה – חזר סרסין למולדתו ניו זילנד, התיישב במרלבורו והקים את היקב שלו ב-1996. 

‘לאה’ פינו נואר נקראת על שם בתו של סרזין. רוב הפירות של יין זה מגיעים מקרקעות עשירות בחימר בעמק אומקה, ונבחרו ידנית, נמחקו ונחרכו לפני תסיסת שמרים מקומיים. לאחר 11 חודשי יישון בעץ אלון צרפתי נייטרלי, היין בוקבק ללא דק וללא סינון. טעמים אנרגטיים של פירות יער בשלים, שזיפים ותה שחור נשזרים בהרמוניה בחיך ומובילים לסיומת מתובלת וממלאת פה. 

הצרפתי הטוב ביותר: Patrice Rion Nuits-St-Georges Clos Saint-Marc Premier Cru

אזור : Nuits-St-Georges, בורגונדי, צרפת | ABV : 12.5% ​​| הערות טעימה: דומדמניות אדומות, יער לח, אבנים מרוסקות 

פטריס ריון , המייצג טעם של צרפת בקנאות רבה, הוא יינן מומחה, המכוון היטב לגידול ובציר ענבים בכרמים שלו ב- Nuits-St-Georges. אתה יכול לטעום את עשרות שנות המומחיות שלו עם היין הטעים הזה.

תווי אדמה עדינים ויפים מוצאים כמהין שחור, יער לח ודובדבן בר. לפינו יש שכבות יוצאות דופן של דובדבן עסיסי, דומדמניות אדומות ופטל שחור, חתוכים על ידי חומציות חדה, טאנינים בשרניים, מינרליות אבן כתוש וסיומת ארוכה.

הצרפתי הטוב ביותר (סגנית אלוף): Domaine de Montille Bourgogne פינו נואר

אזור : בורגונדי, צרפת | ABV : 12.5% ​​| הערות טעם:  פטל כתוש, חמוציות, פלפל שחור, תבלין מתוק

משפחת דה מונטיל אינה זרה לכרמים הבורגונדיים. השורשים האזוריים של המשפחה מתחילים בשנות ה-30 של המאה ה-20, אם כי זה היה באמת באמצע המאה ה-20 שהתחום לקח את ההתמקדות הייננית שלו באיכות לרמה חדשה לגמרי. אטיין דה מונטיל קיבל את תפקידו באופן רשמי מאביו בשנת 1995. מאז, הוא המיר את כל הכרמים לחקלאות אורגנית וביודינמית; כיום, האחוזה היא אחת הנדירות בבורגונדי המפורסמת באותה מידה בזכות ייצור היין האדום והלבן שלה. 

כיום, דה מונטיל מייצר את האדומים שלו עם כמות טובה של אשכולות שלמים (בדרך כלל 50-100%) ומיישם 12-16 ימים של חיכוך עם פגיעה מינימלית. יינות מתיישנים בעץ כשנה לפני השחרור, רובם בשימוש. הבורגון רוז’ המלוח הזה קופץ עם טעמים מבושמים של פטל כתוש, חמוציות, פלפל שחור ורמז לתבלינים מתוקים.המשך ל-9 מתוך 14 למטה.

הארגנטינאי הטוב ביותר: Domaine Nico Grand Mère פינו נואר

אזור : עמק אוקו (מנדוזה), ארגנטינה | ABV : 13.5% | הערות טעימה : דובדבן אדום מתובל, ורדים מיובשים, תבלין אפייה

דומיין ניקו הוא אחד מחלוצי הפינו נואר המרגשים בעולם החדש. נוסדה על ידי לורה קטנה ונקראת על שם בתה ואביה, שניהם ניקולה קטנה, אחוזה דינמית זו היא אחת החלוצות הגדולות של דרום אמריקה בתחום הפינו נואר בגובה רב. פרנקופילית מאז שנות העשרה שלה, ללורה הייתה תשוקה לפינו נואר מאז שנכנסה לראשונה ליין. 

ה-Grand Mère Pinot Noir של ניקו מגיע מכרם וילה בסטיאס בעמק אוקו. האתר ניטע לראשונה לשבטים של דיז’ון בשנת 1993 ורואה יותר שמש מבלוק גרנד פר השכן. היין הותסס עם שמרים מקומיים ו-20% אשכולות שלמים במיכלים קטנים, עם יריעות אגרוף בעבודת יד. טעמים של דובדבן אדום מתובל, ורדים מיובשים ותבלין אפייה מובילים לגימור ציפוי בחך. 

הצ’יליאני הטוב ביותר: פינו נואר בעמק קזבלנקה

אזור : עמק קזבלנקה, צ’ילה | ABV : 13.5% | הערות טעם : פרי אדום, אלון, עשן, פלפל שחור

הכרמים של Ritual בעמק קזבלנקה של צ’ילה נחים בשטח אידיאלי לגידול ענבים יוצאי דופן, חטופים ב-6,000 דונם של יער מקומי והאוויר הצונן של האוקיינוס ​​השקט. הם נוקטים בגישה חקלאית בעלת השפעה נמוכה לבציר שלהם, וענבים נקטפים בעדינות ביד.

בעל גוף מלא ומרקם הגון, לפינו זה יש תווים של פרי אדום, אדמה, פטל שחור, אלון, עשן ופלפל. צפו לטעם מתוק עם ניחוחות עשבי תיבול טריים וטאנינים עדינים ודקיקים.

סיכום

אזור ו-ABV כולם משפיעים על הטעם של פינו נואר ספציפי, אם כי לדעת קצת על המפיק היא גם חיונית. כאשר יש ספק, בקש מחנות היין/סומלייה המקומית שלך לספר לך יותר על סגנון היצרן, כמו גם על תנאי האקלים הכוללים של אזור גידול. זה אמור לעזור לך להוביל אותך לפינו נואר שמתאים לחיך שלך בצורה הטובה ביותר (וברגע שתמצא מפיק שאתה אוהב, תטעמי את דרכך בהרכב שלו כדי להמשיך ולחקור את מגוון הקוביות של היקב). 

מה לחפש

כאשר מחפשים בקבוק יין פינו נואר לבן, הכרת העדפות החך האישיות שלכם היא המפתח. אם אתם מעדיפים יינות עם חומציות גבוהה יותר וטעמים יותר מונעי אדמה, חפשו יינות עם ABV נמוך יותר, בדרך כלל מאזורי העולם הישן או מאזורי העולם החדש באקלים קריר יותר. להיפך, לביטויים בשלים יותר ומונעי פרי, יינות מאזורי גידול חמים יותר ובעלי ABV גבוה יותר נמצאים במקום שבו זה נמצא. עם זאת, כל זה הוא גם ספציפי ליצרן, שכן רמת הבשלות שבה נקטפו הענבים ואופן הכנת היינות במרתף יכולה גם לחשוף הרבה על הטעם של יין. 

שאלות נפוצות

היכן מגדלים בעיקר פינו נואר?

למרות שהפינו נואר הוא במקור מאזור בורגונדי בצרפת, הענב מעובד כיום בכל רחבי העולם. חלק מאזורי הגידול הפופולריים ביותר שלו כוללים את עמק ווילמט (אורגון), מחוז סונומה והחוף המרכזי (קליפורניה), מרלבורו ואוטגו (ניו זילנד), עמק יארה, טסמניה וחצי האי מורנינגטון (אוסטרליה) ומעבר לכך. 

מהן התכונות הייחודיות של הפינו נואר?

פינו נואר ידוע בתור זן די קמצן, כלומר הוא זקוק לתנאים מאוד ספציפיים כדי לגדול. לענב יש קליפות דקות, מה שהופך אותו לרגיש למחלות, אם כי כאשר מגדלים אותו בידי מגדלים מוכשרים, יינות המבוססים על פינו נואר הם מהטובים (והיקרים) בעולם כולו. בחיך, ליינות המבוססים על פינו נואר יש בדרך כלל חומצה גבוהה, רמות נמוכות של טאנינים, והם מראים טעמים אדמתיים של דובדבנים, תותים ופירות אדומים אחרים. 

כמה זמן מחזיק פינו נואר לאחר הפתיחה?

כמו ברוב היינות, פינו נואר בדרך כלל עדיף לצרוך במהלך הימים הראשונים של הפתיחה. לאחר הפתיחה, שמור את הבקבוק בקירור כדי לסייע בשמירה על טריות היין. 

מהי הדרך הטובה ביותר לאחסן פינו נואר?

יינות מכל האזורים והזנים רצוי לאחסן בתנאים קרובים ככל האפשר למרתף יינות. זה אומר בסביבות 50 מעלות פרנהייט והרחק מאור שמש ישיר, ואם יחידת האחסון מספקת מעט לחות (למען לשמור על לחות הפקקים של היינות), אפילו טוב יותר. 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Scroll to Top