כאשר משלבים יין עם סלט, חיוני לקחת בחשבון את הרוטב והמרכיבים בסלט. איזה סלטים מתאימים לערב גבינות ויין? ואיזה יין לבחור:
כאשר משלבים יין עם סלט, חיוני לקחת בחשבון את הרוטב והמרכיבים בסלט. להלן כמה טיפים:
- יינות לבנים קלים: יינות אלו משתלבים לרוב היטב עם סלטים שיש בהם רטבים או ויניגרט קלילים על בסיס הדרים. דוגמאות כוללות סוביניון בלאן, פינו גריג’יו ואלבריניו. הם משלימים סלטים עם מרכיבים כמו גבינת עיזים, פירות הדר ופירות ים.
- יינות רוזה: יינות רוזה יכולים להיות מגוונים למדי והם לרוב בחירה טובה לסלטים עם מגוון מרכיבים. הם עובדים היטב עם סלטים המכילים פירות טריים, גבינות קלות וחלבונים עדינים כמו עוף או סלמון.
- יינות מבעבעים: יינות מבעבעים, כמו שמפניה, פרוסקו או קאווה, יכולים להוסיף נופך חגיגי למנת סלט. הם משתלבים יפה עם סלטים שיש בהם אלמנטים מלוחים כמו פטה או גבינה כחולה, כמו גם סלטים עם פירות ים או רכיכות.
- יינות אדומים קלים: כמה יינות אדומים קלים, כגון פינו נואר או גאמיי (בוז’ולה), יכולים להשלים לסלטים עם מרכיבים אדמתיים כמו פטריות או סלק. הם יכולים גם לעבוד היטב עם סלטים המכילים ירקות בגריל או בשרים קלים כמו הודו או ברווז.
- לבנים לא יבשים: יינות לבנים לא יבשים או מתוקים למחצה כמו ריזלינג או גוורצטרמינר יכולים להשתלב יפה עם סלטים שיש להם שמץ של מתיקות, כמו כאלה המכילים פירות יבשים או רטבים מתוקים.
בסופו של דבר, זיווג היין הטוב ביותר יהיה תלוי במרכיבים ובטעמים הספציפיים בסלט. חשוב גם לקחת בחשבון את ההעדפות האישיות ואת התפריט הכולל לערב. אם אפשר, אולי תשקול לטעום יינות שונים עם מרכיבי הסלט כדי למצוא את השילוב שאתה הכי נהנה ממנו.
איזה סלטים מתאימים לערב גבינות ויין?
- סלט ישראלי עם פטה וזיתים:
- רכיבים:
- 2 מלפפונים גדולים, חתוכים לקוביות
- 4 עגבניות בשלות, חתוכות לקוביות
- 1/2 בצל אדום, קצוץ דק
- 1/2 כוס גבינת פטה מפוררת (יש להקפיד על כשרות)
- 1/4 כוס זיתי קלמטה, מגולענים ופרוסים
- 2 כפות פטרוזיליה טרייה, קצוצה
- 2 כפות שמן זית
- 1 כף מיץ לימון
- מלח ופלפל לפי הטעם
- הוראות:
- מערבבים בקערה גדולה את קוביות המלפפונים, העגבניות, הבצל האדום, גבינת הפטה, הזיתים והפטרוזיליה.
- מטפטפים שמן זית ומיץ לימון.
- מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
- לזרוק בעדינות לאיחוד.
- הגש צונן.
- רכיבים:
- סלט תרד עם גבינת עיזים ואגוזי מלך:
- רכיבים:
- 6 כוסות עלי בייבי תרד
- 1/2 כוס גבינת עיזים מפוררת (בעלת כשרות)
- 1/4 כוס אגוזי מלך, קצוצים וקלויים
- 1/4 כוס חמוציות מיובשות
- 2 כפות חומץ בלסמי
- 1 כף דבש
- 2 כפות שמן זית
- מלח ופלפל לפי הטעם
- הוראות:
- בקערת סלט גדולה משלבים את עלי הבייבי תרד, גבינת עיזים מפוררת, אגוזי מלך קלויים וחמוציות מיובשות.
- בקערה קטנה, טורפים יחד את החומץ הבלסמי, הדבש ושמן הזית.
- מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
- מטפטפים את הרוטב על הסלט ומערבבים בעדינות לאיחוד.
- מגישים מיד.
- רכיבים:
- סלט קפרזה עם זיגוג בלסמי:
- רכיבים:
- 3 עגבניות בשלות גדולות, פרוסות
- 1 קילו גבינת מוצרלה טרייה, פרוסה
- 1/4 כוס עלי בזיליקום טריים
- 2 כפות זיגוג בלסמי
- 2 כפות שמן זית כתית מעולה
- מלח ופלפל לפי הטעם
- הוראות:
- על מגש גדול, פרוסות עגבנייה, מוצרלה טרייה ועלי בזיליקום לסירוגין.
- מזלפים זיגוג בלסמי ושמן זית.
- מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
- תנו לטעמים להתמזג כמה דקות לפני ההגשה.
- מגישים בטמפרטורת החדר.
- רכיבים:
הסלטים הללו מתאימים כולם לערב גבינות ויין כשר ויכולים להשלים יפה לשילוב עם גבינות ויין שונים. תהנה מהערב שלך!