שמפניה ורודה (12 הבקבוקים הטובים ביותר, תמחור, איך לקנות)

פעם נחשבו למשקה קיצי קליל, שמפניות ורדים זינקו בפופולריות בעשורים האחרונים. שמפניה ורודה (12 הבקבוקים הטובים ביותר, תמחור, איך לקנות):

רוצה להוסיף את בקבוקי השמפניה הוורודים הטובים ביותר לאוסף היינות שלך ?

פעם נחשבו למשקה קיצי קליל, שמפניות ורדים זינקו בפופולריות בעשורים האחרונים. כעת הם זוכים למחיר גבוה יותר מאשר עמיתיהם הבלאנקים, והם פריט חובה במרתף  היין שלך  כל השנה!

אבל למה זה יקר יותר משמפניה רגילה? מה הופך שמפניה רוזה לוורודה?

וחשוב מכך, מהם הטובים ביותר שכדאי לשתות או להשקיע בהם ?

במאמר זה, אנו מספרים לך את כל מה שאתה צריך לדעת על ורדים נוצצים. בחרנו ידנית 12 מהטובים ביותר שכדאי  לקנות  .

תגלו גם את הכי קל לשתייה ולהשקעה !

כל מה שאתה צריך לדעת על שמפניה ורודה‍

שמפניה ורודה או ורדה תהיה המשקה המושלם לכל אירוע מיוחד – בין אם זה טוסט חגיגי בחתונה, מסיבת יום הולדת, מקלחת כלה או ארוחת צהריים של יום האהבה עם האהבה שלך.

או דמיינו שולחן בראנץ’ בגינה שלכם – עם כוסות של הנוצצים הוורודים האלה והסכו”ם הטובים ביותר שלכם, אגרטלי צמחים ופרחים מעוטרים!

בואו לחקור את המשקה היקר הזה בפירוט.

מהי שמפניה ורודה?

שמפניה ורודה או רוז שמפניה נעשית על ידי ערבוב יינות אדומים ולבנים.

היא נקראת ” שמפניה ” ורודה רק אם היא מיוצרת באזור שמפניה בצרפת.

אחרת, היית מתייחס אליהם כאל יינות מבעבעים, או בשמות אחרים כמו רוז קאווה בספרד, ו-Mousseux Rose באזור היין Vouvray בצרפת.

ייננים ב-  Ruinart  ומאדאם קליקוטו מ-  Veuve Clicquot  היו הראשונים למכור שמפניות ורדים באופן מסחרי בסוף המאה ה-17.

הפופולריות הגוברת של שמפניה ורודה

מעניין שהצריכה העולמית של שמפניות ורדים עלתה  ב-40%  בין 2002 ל-2018!

זה בניגוד מוחלט למכירות הדגלות שלו ולמוניטין שלו כמשקה קל דעת במהלך רוב המאה ה-20.

(עובדה מהנה: מאדאם לילי בולינגר, שניהלה את  בית השמפניה בולינגר  עד 1971, הייתה נחושה בדעתם שלעולם לא ייצרו רוזה! עם זאת, הרוזה הראשון של בולינגר יצא לשוק באמצע שנות ה-80.)

איך מכינים שמפניה ורודה?

ואיך המבעבע הזה מקבל את צבע הסלמון המדהים הזה?

התשובה טמונה בטכניקות ייצור היין.

להלן שתי השיטות בהן נעשה שימוש:

א. ערבוב של יין לבן ואדום (Rosé d’assemblage)

ניתן להכין שמפניה ורדים על ידי מיזוג של 5% עד 20% יין אדום דומם – פינו נואר או יין אדום Pinot Meunier – לתוך היין הלבן.

זה נעשה לפני התסיסה השנייה שלו בבקבוק. (תסיסה שניה נעשית תמיד בכלי שונה מזה שבו תסס היין תחילה).

שיטת סייני (Rose de Saignee או שיטת שמפניה ורודה מרוחה)

הגוון הוורוד של שמפניה מושג גם על ידי דימום שלה עם קליפות הענבים של פינו נואר וענבים אדומים מיונייה.

כאן, תירוש הענבים היין האדום (פרי כתוש טרי המכיל קליפה, זרעים וגבעולים של ענבים אדומים) רשאים להיות במגע עם קליפות הענבים למשך  מספר שעות בלבד . (שימו לב  שיין אדום  נוצר  ממגע ממושך  עם קליפות ענבים אדומים.)

זה מאפשר לפיגמנטים הטבעיים בקליפת הענבים לצבוע את המיץ ולהעשיר אותו במרכיביהם הארומטיים.

לכן, למרות ששמפניות ורדים הן בהירות בצבע, יש להן טעמים עוצמתיים – הודות לפאנץ’ שמוסיף היין האדום הדומם.

טכניקת Rose de Saignee משמשת ייננים מפורסמים כמו פרנסיס בולארד, לואי רודרר ולורן-פרייר.

האם שמפניה ורודה זהה לשמפניה ורדים?

כן, שמפניה ורודה ושמפניה ורדים זה אותו הדבר.

עם זאת, זה לא זהה ל”יין ורדים”. שמפניה ורודה לפעמים מתוקה ופירותית יותר מיין רוזה ומגיעה עם בועות עדינות וטעמים פריכים ונקיים.

מה ההבדל בין שמפניה ורודה לשמפניה רגילה?

שמפניה רגילה היא יין מבעבע שנעשה באמצעות הבשר והמיץ שבתוך הענבים – ולכן הם נטולי פיגמנט והם לבנים כמו פרוסקו.

הם גם מציעים פחות עוצמת פרי אדום מאשר עמיתיהם הורוד השמפניה.

כמו כן, אל תתבלבלו בין שמפניה ורודה לבין יין בלאן דה בלאן. האחרון הוא יין לבן מבעבע העשוי מענבים לבנים.

מהי שמפניה ורודה מעולה?

לשמפניה הוורודה המושלמת יש טעמים פריכים ונקיים ובועות עדינות שמצפות את הפה.

לגימה ממנו הייתה מעקצצת על הלשון שלך עם גימור לאורך זמן.

שילוב אוכל עם שמפניה רוז ורודה

פרופיל הטעם התוסס והפרי של נצנצים ורדים משתלבים מצוין עם נשנושים קיציים קלילים. בעלי הגוף המלא יותר  משתלבים באותה מידה  עם מנות בשריות חורפיות. וכמה אחרים עובדים היטב בתור משקה קינוח קל ופירותי לאחר ארוחת הערב.

לחלופין, פשוט שלוף את ספר המתכונים שלך ואפו עוגת שמפניה ורודה – עוגה עם שמפניה עם קרם חמאת וניל – מושלמת ליום האהבה. אתה תקבל 5 כוכבים עבור זה, ידיים למטה!

הנה המרכיבים של העוגה הזו אם אתם מוכנים למהר למאפייה מיד:

  • קמח לכל מטרה
  • סוכר
  • הלבן של הביצה
  • וניל
  • שמפניה ורודה
  • מלח, אבקת אפייה וחמאה נוזלית ללא מלח

מקציפים את תערובת הקמח במיקסר במהירות בינונית, יוצקים לתבניות עוגות ואופים.

עכשיו: תגלו שורד Cuvee יוקרתי מתומחר כמעט פי שניים מאשר יין לא ורד או יין לבן מאותו יינן.

בוא נראה למה.

למה שמפניה ורודה יקרה יותר משמפניה רגילה?

הביקוש לשמפניה ורודה עלה בעשור האחרון או יותר.

ככל שהביקוש גדל, גם מחירם של ענבי הטופ קרו פינו נואר עלה.

כדי להתמודד עם הביקוש המוגבר, יצרני יין מבעבע באזור שמפניה השקיעו במכונות מיוחדות כדי לפצות על טמפרטורות ודפוסי מזג אוויר בלתי צפויים.

גורמים אלה, יחד עם הטכניקות עתירות העבודה בהן נעשה שימוש, העלו את מחירי הרוזה, והפכו אותם ליקרים יותר מיינות לבנים.

עכשיו, אם אתה רוצה להשקיע בבועה ורודה, שאלה קריטית נוספת בראשך תהיה:

האם שמפניה ורודה מתיישנת היטב?

שמפניות בציר ורדים כמו Dom Perignon, Ruinart, Louis Roederer Cristal ו- Billecart Salmon מתיישנות יפה במשך 10 עד 25 שנים – לא תצטרכו בהכרח “לשתות ורדים צעירים” במקרים אלה!

יש אזהרה אחת: יש לאחסן אותם  בתנאי אור וטמפרטורה מושלמים , אחרת תהרוס את הטעם והערך שלו. 

אז מהן  השמפניות הוורודות הטובות ביותר שכדאי לקנות  – בין אם זה לשתייה או כהשקעה לטווח ארוך? 

12 השמפניות הוורודות הטובות ביותר שכדאי לשקול לקנות (כולל מחירים)

הנה רשימה שנבחרה ביד של שמפניות ורודות שכדאי  לשקול  להוסיף לאוסף היין שלך.

1. לואי רודרר קריסטל ברוט רוז 2012

שמפניה ורודה (12 הבקבוקים הטובים ביותר, תמחור, איך לקנות)
פינטרסט שמפניה ורודה (12 הבקבוקים הטובים ביותר, תמחור, איך לקנות)

יין בצבע ורוד זה הוא בלנד של 55% פינו נואר ו-45% שרדונה ומיוצר בשיטת saignée.

חי וקריסטלי בכוס, לואי רודרר קריסטל ברוט רוז 2012 בעל גוף מלא ועמוק עם זר יפהפה של תותים, פטל שחור, אפרסק טרי, קלמנטינה ושקדים מולבנים.

על פי מבקר היין רוברט פרקר, היין הזה “יגיע באמת לידיו” עם כשש שנים במרתף. יש לו את כל התכונות הדרושות לאריכות חיים ניכרת. זה יהיה אידיאלי לשתייה בין 2027 ל-2050.

מחיר לואי רודרר קריסטל ברוט רוז 2012:  $620+

2. שמפניה קרוג ברוט רוזה

השמפניה בעלת הגוף והיבשה היא תערובת של 59% פינו נואר, 33% שרדונה ו-8% פינו מנייה. זהו עור ורוד בצל חיוור, ומתיישן יפה במשך שנים רבות לאחר השחרור, מפתח מורכבות שכבות.

יש לו צבע כתום-זהוב, מרקם גמיש, ומציע פלטה מורכבת של לחם ג’ינג’ר, קפה, קליפת תפוז וטעם מעושן. זה עובד נפלא עם מנות עיקריות, כולל עוף צלוי.

מחיר שמפניה קרוג ברוט רוזה:  $230+

3. שמפניה דום פריניון רוזה 2004

עשוי עם תערובת של 34% שרדונה, 38% פינו נואר ו-28% פינו נואר אדום, היין הזה טעים כמו תותים ספוגים בשמנת עשירה.

הוא בצבע נחושת הודות לשיעור הגבוה יותר של הפינו נואר עדיין בשימוש. תמצאו זר עדין של פירות אדומים, עשן, טוסט, תבלינים וסלעים מרוסקים. זה ישתה היטב במשך עשרות שנים וימשיך להשתפר עם הגיל.

מחיר דום פריניון רוזה בציר 2004:  $260+

4. בולינגר La Grande Annee Rose 2012 שמפניה

בולינגר היא יצרנית בבעלות משפחתית של יינות מבעבעים מאזור שמפניה בצרפת. הם מייצרים סוגים רבים של שמפניה, כולל הבציר Grande Année, Vieilles Vignes Françaises, RD, וה-Special Cuvée הלא-וינטג’.

הייחודיות של הבלנד היא ש-70% מהענבים המשמשים מגיעים מהכרמים של בולינגר עצמו, מה שמקנה להם שליטה מלאה, מהשתילה ועד הבציר.

ה-La Grande Annee Rose 2012 הוא ביטוי מהותי לסגנון היבש, בעל הגוף המלא והנמוך של בית השמפניה הזה.

מחיר שמפניה בולינגר La Grande Annee Rose 2012:  $90+

5. Moet & Chandon Rose Imperial

נוצץ מואט אנד שאנדון רוז אימפריאל עשוי עם 40 עד 50% פינו נואר, 30 עד 40% פינו מנייה ו-10 עד 20% שרדונה.

ליין מואט אנד שאנדון הזה יש צבע ורוד עשיר עם תווי פרי אדומים מרהיבים ומרקם ארוך ואלגנטי. אתה תאהב את הניואנסים הפרחוניים של ורד, ותווים עדינים של מנטול ופלפל!

מואט אנד שאנדון הזה משתלב ממש טוב עם פירות וגבינות מיושנות.

מחיר של Moet & Chandon Rose Imperial:  $58+

6.  שמפניה ארמנד דה בריניאק רוזה

זוהי תערובת צבעי סלמון עז של 50%  פינו נואר , 40% פינו מונייה ו-10% שרדונה. הוא חייב את הגוון והעוצמה שלו לפינו נואר מגפנים ישנות מתת-אזור מונטאן דה ריימס באזור שמפניה בצרפת.

Cuvee זה מציע שכבות טריות של פרי אדום על האף עם חיך של פירות יער, תות שדה, פטל, פירות שחורים ומאפה אפוי.

שתו אותו עכשיו, או שתוכלו אפילו לאחסן אותו  לעוד 10-15 שנים.

מחיר שמפניה ארמנד דה בריניאק רוזה:  $430+

7. Dom Ruinart Rosé 2002

תערובת אלגנטית זו עשויה 80% שרדונה ו-20% פינו נואר אדום. יש לו צבע אלמוגים תוסס ועמוק עם ארומה עזה ומורכבת.

תווים של פירות אקזוטיים ותפוז דם ולימון מתערבבים עם ניחוחות של פרח סיגלית וורד, עם מגע של מושק. אתה יכול לשתות עכשיו או בכל עת עד 2027.

מחיר של Dom Ruinart Rosé 2002:  $240+

8. 2006 Taittinger Comtes de Champagne Rose

ורד זה הוא 58% פינו נואר, 30% שרדונה ו-12% פינו נואר אדום. יש לו ניחוחות מרשימים של דובדבנים, מינרלים גיר ופירות ענבים ורודים.

הפלטה עמוקה ואחידה וטעמה עשיר יותר אם תחזיקו אותה 3-5 שנים לפני השתייה. שתו את השמפניה המלאה הזו עכשיו או לפני 2031.

מחיר של 2006 Taittinger Comtes de Champagne Rose:  $110+

9. שמפניה פייפר-היידסיק רוז סובאג’

זוהי שמפניה ורדרד כהה העשויה מ-50-55% פינו נואר בעוד שמפניות אחרות משתמשות בעד 25% מהענבים. מדובר בתערובת של 30-35% פינו מונייה ו-15-20% שרדונה.

זהו ורד מעודן, קרמי עם רמזים של אגוזי לוז קלוי ובריוש קלוי עם שכבות של דומדמניות שחורות, פירות אדומים יבשים וליקריץ.

מחיר שמפניה של  Piper-Heidsieck  Rose Sauvage:  $35+

10. Veuve Clicquot Ponsardin 2008 La Grande Dame Brut Rosé שמפניה

Cuvée היוקרתי של Veuve Clicquot הוא זהב ורוד ויפהפה עם גוון ורוד נחושת בהיר. הוא מכיל כמות נועזת של פינו נואר (92%) ו-8% שרדונה. זהו יין בשל, בוגר, בעל מרקם עם קליות המגיע מפירות רכים.

ה-Veuve Clicquot Rosé מציג תווים עוצמתיים של פרי אדום בשילוב עם תווים הדרים. תיהנו מהתווים העדינים והחריפים של תות שדה, פטל ופירות יער אדומים אחרים, תה רויבוס ועור.

מחיר שמפניה Veuve Clicquot Ponsardin 2008 לה גרנדדאם ברוט רוזה:  $295+

11. Billecart Salmon Brut Rose Champagne

שמפניה ורודה חיוורת זו עם נצנצים של זהב עשויה 40% שרדונה, 30% פינו נואר ו-30% פינו מנייה.

יש לו ארומה עדינה וזר פירות עדין של פטל וחמוציות וגרידת פרי הדר. זה יכול להתיישן 2-4 שנים בבקבוק.

מחיר שמפניה Billecart Salmon Brut Rose : $70+

12. שמפניה לורן פרייר קיובי רוז ברוט

יין ורוד נחושת זה מגיע ארוז בבקבוק אלגנטי בהשראת זמנו של מלך צרפת אנרי הרביעי.

שמפניה ורד ברוט זו משובצת בתווים בהירים, דובדבנים וניחוחות של קרקעות גיר, עם ריח עשיר מונע שמרים.

שתו שמפניה ורד ברוט זו עכשיו או עד 2024.

מחיר שמפניה לורן פרייר קיובי רוז ברוט : $32+

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Scroll to Top