האם יין מתקלקל? כמה זמן מחזיק היין לאחר פתיחתו? כל התשובות.
ש: כמה זמן מחזיק היין לאחר פתיחתו?
ו… האם יין מתקלקל?
תשובה: רוב היינות פתוחים רק כ-3-5 ימים לפני שהם מתחילים להתקלקל. כמובן, זה מאוד תלוי בסוג היין!
עם זאת, אל תדאג, יין “מקולקל” הוא בעצם רק חומץ, כך שהוא לא יזיק לך. הנה כמה זמן מחזיקים סגנונות שונים של יין פתוחים.
כמה זמן מחזיק בקבוק יין פתוח?
יין מבעבע
1-3 ימים במקרר עם פקק יין מבעבע יינות מבעבעים מאבדים את הגזים שלהם במהירות לאחר הפתיחה. יין מבעבע בשיטה מסורתית , כמו קאווה או שמפניה, יחזיק מעמד קצת יותר מאשר יין מבעבע בשיטת מיכל כמו פרוסקו. ליינות השיטה המסורתית יש יותר אטמוספרות של לחץ (יותר בועות) כאשר הם מבוקבקים, וזו הסיבה שהם נוטים להחזיק מעמד זמן רב יותר.
לבן בהיר, לבן מתוק ויין רוזה
5-7 ימים במקרר עם פקק רוב היינות הלבנים והרוזה הבהירים יהיו ניתנים לשתייה עד שבוע באחסון במקרר. תבחין שהטעם ישתנה בעדינות לאחר היום הראשון, כאשר היין מתחמצן. אופי הפרי הכללי של היין יפחת לעתים קרובות, ויהפוך פחות תוסס.
יין לבן בעל גוף מלא
3-5 ימים במקרר עם פקק יינות לבנים בעלי גוף מלא, כמו שרדונה מעץ אלון וויונייה, נוטים להתחמצן מהר יותר מכיוון שהם ראו יותר חמצן במהלך תהליך היישון לפני הביקבוק. הקפד לשמור אותם תמיד עם פקקים ובמקרר. אם אתם שותים הרבה יין מהסוג הזה, זה רעיון ממש חכם להשקיע במכסי ואקום.
יין אדום
3-5 ימים במקום חשוך קריר עם פקק ככל שיש ליין האדום יותר טאנין וחומציות, כך הוא נוטה להחזיק מעמד זמן רב יותר לאחר הפתיחה. אז, אדום בהיר עם מעט מאוד טאנין, כמו פינו נואר, לא יחזיק מעמד זמן רב כמו אדום עשיר כמו פטיט סירה . חלק מהיינות אפילו ישתפרו לאחר היום הראשון של הפתיחה. אחסן יינות אדומים פתוחים בצ’ילר או במקום קריר כהה לאחר פתיחתם. אם אין לך מקרר, המקרר שלך עדיף מאשר לתת ליין לשבת בחוץ בחדר של 70°F (21°C).
יין מחוזק
28 ימים במקום חשוך קריר עם פקק ליינות מחוזקים כמו פורט , שרי ומרסלה יש חיי מדף ארוכים מאוד בגלל תוספת ברנדי. בעוד שהיינות האלה נראים נפלאים מוצגים על מדף גבוה, הם יאבדו את הטעמים התוססים שלהם מהר יותר מחשיפה לאור ולחום. היינות היחידים שיישמרו לנצח כשהם פתוחים הם מדיירה ומרסלה – הם כבר מחומצנים ומבושלים! רק שתדעו, ככל שהיין הקינוח מתוק יותר, כך הוא יחזיק מעמד זמן רב יותר. אותם כללים מבוססי טמפרטורה חלים כאן: הכי טוב לשמור אותם במקרר.