קיאנטי קלאסיקו , המכובד במותג התרנגול השחור האייקוני , הוא אחד מהיינות האדומים האיטלקיים הטובים ביותר. יינות קיאנטי מומלצים והטובים בעולם:
תיאור וטעימות של 20 הקיאנטי קלאסיקו הטובים והמומלצים ביותר . מהיינות המפורסמים ביותר ועד הפחות מוכרים מהיקבים הטובים ביותר .
קיאנטי קלאסיקו – תקנות וסוגים
קיאנטי קלאסיקו , המכובד במותג התרנגול השחור האייקוני , הוא אחד מהיינות האדומים האיטלקיים הטובים ביותר , מהידועים והמוערכים ביותר בכל רחבי העולם.
זהו יין DOCG מטוסקנה המיוצר בכ -7,200 דונם של כרמים בין המחוזות פירנצה וסיינה . קיאנטי קלאסיקו מופק מענבי סנג’ובזה (מ-80% עד 100%), אליהם נהוג להוסיף זנים מסורתיים כמו קנאיולו , קולורינו , או זנים בינלאומיים כמו מרלו וקברנה סוביניון .
ישנם שלושה סוגים שונים: Chianti Classico Vintage , (גרסה צעירה יותר) Chianti Classico Riserva (עם יישון ממושך) ו- Chianti Classico Great Selection (ספינת הדגל של המרתפים, מיוצרת עם הענבים המובחרים ביותר ובמינימום יישון של 30 חודשים).
הקיאנטי קלאסיקו הטוב ביותר שהומלץ על ידי ז’אן מרקו פלמיירי
מהם הקיאנטי קלאסיקו הטובים ביותר ?
בואו לגלות את הרשימה המעודכנת של 20 הקיאנטי קלאסיקו הטובים ביותר עם תמונות ומאפיינים כך שכל אחד יוכל למצוא את היקבים הטובים ביותר שמייצרים קיאנטי קלאסיקו המותאם לטעמו.
כדי לגלות מצוינות אחרות ואת מפיקי הקיאנטי קלאסיקו הטובים ביותר , חפש בארכיון שלנו עם מאמרים מעמיקים על מפיקים .
קיאנטי קלאסיקו קולטאסלה – Coltassala 2019 – Castello di Volpaia
מדליין של הדים ריחניים בניואנסים, החל מפטל בר, ניואנסים של עור, ציפורן ועשבי מרפא, מעוטרים בגימור כתום דמי וכתום דם.
על החך הוא לוחץ במרקם טאני משיי הקשור בסינרגיה לחומציות של חוזק יוצא דופן המעניק רעננות. הוא נפתח לגימור בלסמי, של התמדה בלתי מתכלה.
יין אורגני המתקבל מהכרם ההומוני ההיסטורי הממוקם בגובה של כ-500 מ’ מעל פני קרקעות גירניות. לאחר התסיסה, קולטאסלה מתיישן במשך 24 חודשים בחביות עץ אלון צרפתי ו-6 חודשים בבקבוק לפני שהיא יוצאת לשוק.
הקולטאסלה של קסטלו די וולפאיה היא אמת מידה בין מיטב הקיאנטי קלאסיקו עם אופי אלגנטי והרמוני.
ענבים: 95% סנג’ובזה, 5% ממולו
תת אזור: ראדה אין קיאנטי
Vigna il Capannino 2019 – ביביאנו
על האף, ל-Vigna il Capannino 2019 של ביביאנו יש עוצמה ארומטית נעימה, בה תווי תפוז הדם מתמזגים עם רמזים של טבק ותבלינים מתוקים.
בחיך הלגימה עגולה ועוטפת, בעלת מרקם טאני מובנה היטב ומרכיב אלכוהולי מאוזן.
גימור באורך טוב, שבו מופיעים תווי עץ בהירים משולבים היטב.
היין, המיוצר רק בבצירים הטובים ביותר, מתקבל מהכרם בעל אותו השם המשקיף על מונטריג’יוני. ההתיישנות תבגרות היא 24 חודשים, חלקה במלט וחלקה בחביות עץ אלון צרפתי ועץ אלון סלבוני ולאחריהן לפחות 6 חודשים בבקבוק.
ענבים: 100 אחוז
עיריית Sangiovese של המרתף: Castellina in Chianti
Riserva 2019 – קסטל בוילה
האף שבוי בתווים ריחניים של דובדבן שחור והדרים, המלווים ברמזים של טבק, ניפיטלה ותבלינים מתוקים.
בחיך הלגימה מכרעת, עם מרכיב פנולי חומרי ועוטף היוצר סינרגיה עם האלכוהולי והחומצי, נותן חיים ליין מורכב ומאוזן בעל נוכחות רבה. סופית של התמדה בלתי מתכלה, שבה צצים מחדש תווים זניים ברורים ועשבי תיבול ארומטיים.
התסיסה מתבצעת בפלדה על ידי שמרים מקומיים והיין מתיישן במשך 36 חודשים בחביות עץ אלון גדולות ולאחר מכן לפחות 12 חודשים בבקבוק.
ענבים: 100
עיריית Sangiovese של המרתף: Castelnuovo Berardenga
לה באדיולה 2019 – קסטלו די פונטרוטולי
הוא נפתח בהתפרעות של חמוציות, כתום דם ואחריו עור וניואנסים עצים עדינים המשולבים היטב.
הלגימה רחבה, בעלת מרכיב פנולי של ריכוז ובגרות טובים אך גם תוססת הודות לחומציות לוחצת המעניקה רעננות ונעימות ללגימה.
התיישנות של 16 חודשים ב-500 ליטר עץ אלון צרפתי (30% חדש).
ה-Gran Selezione La Badiola של Castello di Fonterutoli, המתקבל מהכרמים הממוקמים בגובה 575 מ’ מעל פני קרקעות של אבן חול וחוואר מראדה, הוא ללא ספק בין הקיאנטי הקלאסי הטובים ביותר בזכות יכולתו לפרש את סנג’ובזה במפתח מעודן וארוך גפיים. .
ענבים: 100% סנג’ובזה: 3 שיבוטים + 3 מבחר חברות מסות
עירייה: ראדה אין קיאנטי (Vigna la Badiola) – מרתף: Castellina in Chianti
קיאנטי קלאסיקו ‘קולוניה’ 2019 – פלסינה
האף משכנע אותנו עם תווים מסקרנים של פירות יער כהים, סיגליות ואירוסים שמתערבבים עם ניואנסים קלויים מחמירים ותבלינים מתוקים. בחך הוא צפוף ועוטף, המרקם הטאני חומרי ונתמך בחומציות גידית. גימור הרמוני עם התמדה טובה.
היין עשוי מענבים המתקבלים מראש כרם רנצ’יה, בגובה של כ-500 מ’ מעל פני הים בחודשים מרץ-אפריל, היין החדש מועבר לבתי עץ אלון צרפתי חדשים ולאחר התבגרות של למעלה מ-30 חודשי ערבוב, ולאחריו. לפחות 8-12 חודשים בבקבוק.
הלב הפועם של קיאנטי קלאסיקו: פלסינה מפתה אותנו עם יין אינטנסיבי בעל אופי נהדר, ייצוג של מורכבות עם סגנון מודרני. לחלוטין בין מיטב הקיאנטי קלאסיקו למורכבות טעם-ריח.
ענבים: 100% Sangiovese
תת אזור: Castelnuovo Berardenga
גראן סלזיון 2019 – קסטלו די בוסי
הוא נפתח בהתפרעות של גרגרי יער כהים בשלים שמתפוגגים לעבר פרחים קמלים, גרפיט ותחושות מנטול. בחיך הוא מתפשט בטאנינים רכים המאוזנים היטב על ידי מרכיב החומצה המעניק רעננות ואיזון. גמר של התמדה נהדרת עם הדים על תווים פירותיים ופיקנטיים.
התסיסה מתבצעת ללא תוספת של שמרים מובחרים עם מריחות ארוכות על החריף בטמפרטורה מבוקרת עם שאיבה הדרגתית תכופה. היין מתיישן בטונאו ובחביות עץ למשך תקופה מינימלית של שנתיים ולאחר מכן במיכלי פלדה ולאחר מכן עידון בבקבוק למשך שישה חודשים לפחות.
ה-Gran Selezione של Castello di Bossi הוא יין חזק, עם ניחוחות מתוחכמים ורב גוני וניקיון נהדר בחך. בין הקיאנטי קלאסיקו הטובים ביותר לגיוון טעם וריח.
ענבים: 100 עיריית Sangiovese
של המרתף: Castelnuovo Berardenga (Siena)
Il Poggio 2018 – קסטלו די מונסנטו
ההשפעה היא דחופה וחד משמעית בין ניחוחות פרחים זניים חריפים של סיגלית, דובדבן מורלו ואקליפטוס, ואחריהם זכרונות בלסמי אסרטיביים יותר וקוט בוזה משולב היטב.
רענן בפה, מאופיין בטאנין עוצמתי היוצר מתח דיאלקטי משכנע מאוד עם החומציות והחמיצות, ויוצר אובי קונסטסאם ייחודי ובלתי צפוי.
היין מתיישן 18 חודשים בחביות עץ אלון של 38 הקטוליטר.
הפוג’יו של יקב קסטלו די מונסנטו האייקוני נחשב למיטב הקיאנטי קלאסיקוס בשל יכולתו לפרש את סגנון הקיאנטי הקלאסי במפתח אלגנטי והרמוני. ביטוי נהדר של טיפוסיות.
ענבים: 95% סנג’ובזה; 5% Canaiolo ו-Colorino
עיריית המרתף: Barberino Tavernelle
סרג’יו זינגרלי 2019 – רוקה דלה מיצי
מאפיינים: ריח התנגן בתחילה על תווים של דובדבן שחור, סיגלית, תפוז דם מעוטר ברמזים חידתיים יותר של מנטה פרא וחומוס. בחיך הוא נפח וחם, עם טאנינים מוגדרים וקומפקטיים וחמיצות נהדרת המעניקה לו חלקות.
מעודן ומורכב: עם צפיפות מעניינת של יוד והתמדה בלתי נדלית שבה מתחדש הגיבור הבלתי מעורער של האופי הזני של סנג’ובזה בעוצמתו הבלתי ניתנת לטעות, אך גם ברעננותו.
יישון בחביות עץ אלון צרפתיות קטנות 25 Hl Troncais למשך 18 חודשים ולאחר מכן קביעות בבקבוק למשך 20 חודשים לפחות.
Sergio Zingarelli 2019 מאת Rocca delle Macie הוא בין הקיאנטי קלאסיקו הטובים ביותר בזכות יכולתו לשלב עושר ויכולת שתייה.
ענבים: 100% סנגיובזה
עיריית המרתף: קסטלינה אין קיאנטי (סיינה)
לה קורטה 2020 – קסטלו די קוורצ’טו
מאפיינים:
הריח נפתח בתווים עזים של סיגלית ודובדבן שמתמזגים עם תחושות של אבקת קפה, עור וטבק.
על החיך הוא זורם רענן ומתפתל, מאוזן היטב.
La Corte di Castello di Querceto הוא אחד הקיאנטי קלאסיקו הטובים ביותר לעטוף ומאוזן: הפרי הברור מאוד בולט, מעוטר בתווים שלישוניים משולבים בצורה מושלמת.
ענבים: 100% סנגיובזה
עיריית המרתף: גרווה אין קיאנטי (פירנצה)
Vigna Contessa Lucia 2019 – Villa Calcinaia
הניחוחות מתפשטים עזים, מסקרנים, זניים ובעלי ניואנסים, החל מפטל בר, סיגלית, חומוס ואחריהם תווים של ציפורן וצלייה.
בחיך הלגימה עמוקה, נפחית ועם איזון מצוין בין המרכיב הפנולי, אלכוהול וחומציות.
ה-Vigna Contessa Lucia של Villa Calcinaia הוא אחד הקיאנטי קלאסיקו הטובים ביותר בשל הרעננות והאיזון הטעם-ריח שלו.
גימור בלסמי באורך נהדר. פוטנציאל התיישנות מעולה.
ענבים: 100% סנגיובזה
עיריית המרתף: גרווה אין קיאנטי (פירנצה)
גראן סלזיון 2019 – קסטלו די ברוליו
מעורר את האף הנרדם עם תווים חריפים של תותי בר, פטל ותווים עדינים של עץ, דם ועור.
בחיך הוא רחב ואינטנסיבי, עם טאנין סמיך אך חלק המקושר סינרגטית לחומציות מגרה המעדיפה שתייה, סיומת עם התייחסויות עדינות לפרי ולפחזניות מתובלות.
מסמל המרתף האייקוני של ההיסטוריה של הקיאנטי קלאסיקו: אחד מהקיאנטי קלאסיקו הטובים ביותר לבחירה בזכות יכולתו ליישב עדינות וגחמניות ריח, עם חוזק ומעורבות רבה על החיך.
ענבים: 97% סנג’ובזה, 3% אברוסקו
עיריית המרתף: גאיולה אין קיאנטי (סיינה)
Gallule 2019 – Gagliole
מאפיינים:
תחושות מרובדות על רמזים ברורים של שזיף ואוכמניות שאליהם מתווספות רמיזות של זיכרונות וניל ודם, ליקריץ וגרפיט.
הלגימה חלקה עם מרקם טאני מוגדר היטב המתאזן על ידי שריחות מינרלית נעימה המעניקה מבנה ורוחב לחך.
יין טרי עם טאנין לוחץ: זהות טריטוריאלית נהדרת. בין הביטויים הטובים ביותר של קיאנטי קלאסיקו מ-Panzano in Chianti, שייבחר על ידי מי שאוהב פרשנות המבטאת עדינות ולא כוח. תמורה מעניינת לכסף.
ענבים: 100% Sangiovese
עיריית המרתף: Panzano in Chianti
גראן סלזיון 2019 – ברנקאיה
קליידוסקופ של הצעות ריחניות החל מפטל בר, סיגלית, תפוז דם לצד עשבי מרפא וגימור עצי עדין.
בחיך הוא רחב ועוטף, נתמך בחומציות עמוד השדרה המעניקה רעננות ויכולת שתייה.
Chianti Gran Selezione di Brancaia הוא התווית החדשה של 100% Sangiovese di Brancaia המרתקת בזכות האיזון שלו בין המרכיבים האלכוהוליים, הפנוליים והחומציות. אחלה הנחות לפוטנציאל הזדקנות. היין מתיישן במשך 18 חודשים בטון אלון צרפתי, משתכלל עם מיכלי תבערה נוספים של 3 חודשים ועם לפחות 12 חודשים בבקבוק.
ללא כל ספק בין הקיאנטי קלאסיקו הטובים ביותר לאיזון כללי.
עיריית המרתף: ראדה אין קיאנטי (סיינה)
ארגנינה 2018 – Podere Palazzino
תיאור:
על האף, Argenina 2018 של Podere Palazzino כובש עם תווים חריפים של פלפל שחור וציפורן המתמזגות עם רמזים של סיגלית ודובדבנים חמצמצים.
בחיך הוא בעל גוף מלא ועגול, עם מרקם טאני נוכח היטב ומרכיב אלכוהולי טוב שנותן לו חום.
גימור ארוך ומתמשך, מאופיין בתווים שלישוניים נעימים מתחילים.
עיריית המרתף: Gaiole in Chianti
גראן סלזיון 2018 – רנצו מריני
תיאור:
ה-Renzo Marinai Gran Selezione 2018 בולט בעוצמתו הארומטית, שבה תווים של פירות אדומים קטנים ותבלינים מתוקים משתלבים עם רמזים מורכבים יותר של עור וליקריץ ועשבי מרפא.
בחיך, הוא בעל גוף ומובנה, עם חומר פנולי בשלות טוב, נוכח היטב ורכיב אלכוהולי מאוזן עם חומציות.
בצדק בין מיטב הקיאנטי קלאסיקו בשל אופיו הכן והאומנותי.
עיריית המרתף: פנצאנו אין קיאנטי
קיאנטי קלאסיקו ריסרווה – ‘ סרטינה’ 2019 – מונטרוטונדו
הספקטרום הארומטי מעניין וחריף, לראיה דובדבן שחור ופטל עם הצעות מדממות וסילוניות של יער סתיו וקמפור.
הלגימה חודרת עם כתף חומצה שופעת וטאנין נמרץ שעדיין מעט בהתהוות.
פרשנות לקיאנטי קלאסיקו עם סגנון גלוי וכנה, שהחצנות המכוונת והקלילות שלו מספרות לנו על יין שרוצה לשמר את רהיטותו של הטרואר ללא פשרות. בצדק בין הקיאנטי קלאסיקו הטובים ביותר.
עיריית המרתף: גאיולה אין קיאנטי (סיינה)
קיאנטי קלאסיקו 2019 – מונטיפילי
מאפיינים:
הוא חושף את הניחוחות הטריים והפירותיים של פטל שחור ודובדבנים בשלים בשילוב עם תווים מדממים והדים מתובלים. הלגימה צלולה וזורמת, מאוזנת היטב בין טאנינים חלקים לשפיחות.
Vigna Vecchia di Montefili הוא יין דק ותוסס, בעל עומק רב וכושר הבעה. צדדיות מצוינת בשילוב מזון. ראוי בין יינות הקיאנטי קלאסיקו הטובים ביותר לשקיפות הזהות הזנית של הסנג’ובזה שמופיעה בכנות ללא איפור. תמורה מעניינת לכסף.
עיריית המרתף: Panzano in Chianti – Greve in Chianti (פירנצה)
Chianti Classico Riserva 2018 – Capannelle
תמונת הריח נפתחת ריחנית בין פירות אדומים קטנים, תפוז דם ואחריו תבלינים עדינים משולבים היטב. בחיך הוא מורח מלוח וארוך עם טאנינים משיי הקשורים בסינרגיה לחומציות תוססת המעניקה רעננות ואיזון.
Chianti Classico Riserva של Capannelle הוא ללא ספק בין הקיאנטי קלאסיקו הטובים ביותר בזכות יכולתו לפרש באלגנטיות את האופי הזני של סנג’ובזה:
יין מרתק, עם אף רחב ורהוט. להיחשב בין הקיאנטי קלאסיקו הטובים ביותר לכושר הבעה של ריח.
עיריית המרתף: גאיולה אין קיאנטי (פירנצה)
Chianti Classico Riserva 2017 – Badia a Coltibuono
מאפיינים: הוא נפתח בעדינות עם תווים מורכבים של דובדבנים באלכוהול, ואז מתפתח לניואנסים של סבך, גאודרון וציפורן.
החך מאשר את חוש הריח, עם טאנינים בעלי דחיסות ומשיי נהדרים וסיומת של התמדה נדירה.
הקיאנטי קלאסיקו של Badia a Coltibuiono הוא יין מאיוטי: גלאי אסרטיבי של אמיתות לא מובעות.
בין מיטב הקיאנטי קלאסיקו לאופי אותנטי ומסורתי.
עיריית המרתף: גאיולה אין קיאנטי (סיינה)
Riserva 2018 – איסטין
הוא מפיץ תווים שובי לב של דובדבן שחור, ואחריו אופי מחמיר יותר של גאודרון, פלפל שחור וסבך. זה ממריץ את החך עם טאנינים משיי וחומציות טובה שמעדיפה את יכולת השתייה. צפיפות רבה והתמדה מעולה.
יין מלוח ומרגש עם פרי שלם בעל מובנות רבה, מעוטר אך לא מוסווה על ידי התווים השלישוניים.
לחלוטין בין מיטב Chianti Classico Gran Selezione עבור זהות וכנות.
עיריית המרתף: ראדה אין קיאנטי (סיינה)
Chianti Classico Riserva 2019 – Val delle Corti
תיאור:
הריח נפתח בתווים עזים של סיגלית ודובדבן שמתמזגים עם תחושות של אבקת קפה, עור וטבק.
על החיך הוא זורם רענן ומתפתל, מאוזן היטב.
Val delle Corti Chianti Classico Riserva הוא אחד הקיאנטי קלאסיקו הטובים ביותר במונחים של טיפוסי ופוטנציאל התיישנות.
הפרי הברור מאוד בולט, מעוטר בתווים שלישוניים משולבים בצורה מושלמת.
עיריית המרתף: ראדה אין קיאנטי (סיינה)
מונה ליזה 2018 – Vignamaggio
מאפיינים: הספקטרום הארומטי מפתה ומתווה ניואנסים של דובדבן בשל ופטל בר כדי לפנות מקום לגווני עץ וזפת.
בחיך הוא נפח, עם מרקם טאני סמיך מתואר היטב ומקושר סינרגטית לחומציות היוצרת דיאלקטיקה וקצב. התמדה מעולה עם הדים של טעם לוואי על הפירות והתבלינים.
יין שאי אפשר לפספס: מהומה של בשמים ותווים שלישוניים משולבים במיומנות. נכון לסווג אותו בין הטובים ביותר בשל יכולתו לחדש בצורה מופתית את אופיו של הקיאנטי קלאסיקו במפתח מעודן.
עיריית המרתף: גרבה אין קיאנטי (פירנצה)
Torre a Destra 2018 – Castello della Paneretta
תיאור:
ל-Torre a Destra 2018 של Castello della Paneretta יש זר ריח עז ופירותי, שבו בולטים רמזים של דובדבן ופטל, בליווי תווים חריפים של פלפל שחור וקינמון.
בחיך הוא אלגנטי ומובנה, עם מרקם טאני נוכח היטב ומרכיב אלכוהולי מאוזן. התמדה מצוינת על הפרי המעוטר בניואנסים של ליקריץ ותבלינים מתוקים המעניקים מורכבות לספקטרום הריח.
עיריית המרתף: Barberino Tavernelle
Il Margone 2019 – Il Mulino di Grace
האף עטוף בזר ריח רחב ומודגש עם ורד טרי, תות בר, קליפת תפוז, תבליני סתיו, פצ’ולי ואלגום. בחיך הוא מאוזן, שלם ורענן.
פרשנות ארוכת גפיים שממקסמת את האופי האריסטוקרטי של סנג’ובזה: הניחוחות העדינים והדברניים על האף הם רק הקדמה שובת לב לנוכחות סנסציונית בחיך.
לגמרי בין הטובים ביותר של הקיאנטי קלאסיקו בזכות יכולתו לשפר את הרכיב הטרי של סנג’ובזה.
עיריית המרתף: פנצאנו אין קיאנטי (פירנצה)
גראן סלזיון 2019 – Le Miccine
באף מופיעות גילויי ריח חודרים של אוכמניות ופטל שחור בריבה, אשר מהדהדים ברמזים של יער סתיו, קינמון, גאודרון ואבקת קקאו כהה.
בחיך הוא מלוח עם מרקם טאני שובה לב היוצר תו מתחלף עם מרכיבי הספיד הפירותיים. סיומת ארוכה והרמונית, עם הדים של פירות ותבלינים מתוקים.
לגמרי בין מיטב יינות קיאנטי קלאסיקו גראן סלציונה עבור התמדה סנסציונית, ניקיון, שלמות הפרי ועדינות רבה בחך. אופי מודרני ומסורתי.
עיריית המרתף: גאיולה אין קיאנטי (סיינה)
יקבים בעלי מלאכה, ביודינמיים וטבעיים של CHIANTI CLASSICO
הייצור של קיאנטי מקושר לחברות היסטוריות ואייקוניות רבות, אך גם ליצרנים בינוניים-קטנים רבים עם סגנון ייצור אומנותי, ביו-דינמי וטבעי. למעוניינים במציאות מסוג זה, הכנו מבחר של יקבי קיאנטי טבעיים.
מהו הקיאנטי קלאסיקו הטוב ביותר?
מהם הקיאנטי קלאסיקו הטובים ביותר? הבחירה היא משימה קשה, אשר כפופה בהכרח לגבולות דעה סובייקטיבית, שככזו, מעצם הגדרתה, היא לקויה ושרירותית.
פשוט ריכזנו רשימה של הפרשנויות המועדפות עלינו לפי ההערכות שלנו. עם זאת, חיוני להדגיש שהיין אינו נולד כסמל סטטוס, לתצוגה או להתהדר בקוראם פופולו.
אבל לרגש אותנו ולשתף אותנו בצורה אמיתית עם האנשים שאנחנו אוהבים, לקשור את עצמנו למצבים תלויים ולרגעים בלתי חוזרים ואינטימיים של חיינו.