כמה סוכר יש בכוס יין אדום יבש

חלק מהיקבים מוסיפים סוכר ליינות אדומים יבשים לאחר התסיסה, כך שטעמם “חלק” יותר לחיך האמריקאי. כמה סוכר יש בכוס יין אדום יבש:

ש. חלק מהיקבים מוסיפים סוכר ליינות אדומים יבשים לאחר התסיסה, כך שטעמם “חלק” יותר לחיך האמריקאי. איך אני יכול לגלות כמה כפיות סוכר יש בכוס יין אדום יבש?

 כדי לברר כמה סוכר עשויה להיות הוספה ליין נתון, ההימור הטוב ביותר שלך עשוי להיות לפנות ישירות ליצרן.

יצרני יין משתמשים במגוון טכניקות כדי להשיג מאפיינים ופרופילי טעם רצויים. תוספת של סולפיטים, המשמשים כחומר משמר, חייבת להיות רשומה על התווית על מנת להודיע ​​לאנשים שעלולים להיות אלרגיים, ובכל זאת ניתן להשתמש ביותר מ-60 תוספים שונים באופן חוקי מבלי לחשוף אותם. לגבי סוכר, התקנות משתנות בהתאם למדינה. בקליפורניה, למשל, אסור להוסיף סוכר בשום שלב בתהליך ייצור היין. שם, ייננים עשויים להסתמך על מיץ ענבים לא מותסס כדי לצבוט את המתיקות.

יין אדום יבש הוא מטבעו חומצי במקצת, והתאמות יכולות לעזור לאזן בין המרכיבים של מתוק וחמוץ”, אמרה ננסי לייט, סגנית נשיא לתקשורת של Wine Institute, איגוד ההסברה הראשי של תעשיית היין בקליפורניה, בדוא”ל.  לייננים מורשים על פי תקנות ממשלתיות לבצע התאמות מתיקות לאחר התסיסה כדי להשיג סגנונות יין רצויים.”

כמה סוכר יש בכוס יין אדום יבש
כמה סוכר יש בכוס יין אדום יבש

לפי מחלקת החקלאות של ארצות הברית, כוס 5 אונקיות של יין שולחן אדום יבש מכילה בדרך כלל כ-0.9 גרם של סוכר כולל, בעוד שכוס שרדונה מכילה כ-1.4 גרם. יין קינוח מתוק, המוגש בדרך כלל בכוס קטנה יותר של שתיים עד שלוש אונקיות (אונקיה – השם של מספר יחידות למדידת מסה), מכיל עד 7 גרם סוכר. בהתאם למקום יצירת היין, הסכום הכולל עשוי לכלול תוספת סוכר או סוכר ממיץ ענבים לא מותסס, יחד עם הסוכר המופיע באופן טבעי בענבים.

הנחיות התזונה לאמריקאים לשנת 2015 ממליצות להגביל את צריכת הסוכר המוסף ללא יותר מ-10 אחוזים מהקלוריות היומיות, שהם כ-12 כפיות, או 50 גרם. איגוד הלב האמריקאי ממליץ להגביל את הצריכה עוד יותר: לא יותר משש כפיות (כ-25 גרם, או 100 קלוריות) ליום לנשים, ולא יותר מתשע כפיות (36 גרם, 150 קלוריות) ליום לגברים.

לצד הוספת סוכר לצורך המתקת יין, חלק מהיצרנים מוסיפים סוכר לפני או במהלך התסיסה על מנת להגיע לרמת אלכוהול מסוימת. תהליך זה נקרא צ’פטליזציה, והוא נפוץ יותר באזורי יין קרירים יותר כמו אורגון, שם הענבים מבשילים לאט יותר. תסיסה אלכוהולית מתרחשת כאשר שמרים מפרקים מקור לסוכר (גלוקוז, סוכרוז או פרוקטוז), והופכים אותו לאתנול (אלכוהול) ופחמן דו חמצני. בבירה, הסוכר מגיע מהעמילן בגרגרי דגנים מלוחים, בדרך כלל שעורה. ביין, זה מגיע ממיץ ענבים. לענבים שהם בשלים יותר יש רמות סוכר גבוהות יותר, אך אם הענבים הזמינים אינם בשלים, יינן עשוי להוסיף סוכר כדי לסייע בתסיסה ולהשיג את כמות האלכוהול הרצויה.

לדברי טום הוג, דובר הלשכה למיסוי ומסחר על אלכוהול וטבק, יצרני יין עשויים לספק פרטים תזונתיים על המוצרים שלהם בהתנדבות, כל עוד הם עומדים בתקנות הלשכה . לכן, בעוד שיצרני יין אינם נדרשים לחשוף מידע תזונתי על התווית, עבור מי שבוחר לעשות זאת – בין אם מדובר בסוכר או ברכיבים אחרים – חלות הנחיות.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Scroll to Top