מהו היין עם אחוז אלכוהול הגבוה ביותר ? כל הפרטים

מה שרבים לא מבינים הוא שלאחוז אלכוהול יש השפעה גדולה יותר על היין. מהו היין עם אחוז אלכוהול הגבוה ביותר ? כל הפרטים:

כל תווית יין כוללת פיסת מידע חשובה על הנוזל המבוקבק בתוכו – תכולת האלכוהול שלו. אבל מה שרבים לא מבינים הוא שלמספר יש השפעה גדולה יותר על היין ממה שהם עשויים לחשוב. לדוגמה, תכולת האלכוהול של יין לא אומרת רק שידרשו פחות כוסות כדי לקבל “באזז”. תכולת אלכוהול גבוהה או נמוכה יותר יכולה להיות בעלת השפעה ניכרת על כל דבר, החל מגוף היין ועד לפרופיל הטעמים שלו.

מהו תוכן אלכוהול יין?

אלכוהול הוא מה שמפריד בין יין למיץ ענבים. על התווית, תכולת האלכוהול של יין נמדדת בדרך כלל על ידי “אלכוהול לפי נפח”, או ABV. אלכוהול לפי נפח הוא התקן העולמי למדידה לתכולת אלכוהול, והוא מציין את כמות האתנול בנפח נתון של נוזל, מבוטא באחוזים. 

תכולת האלכוהול ביין נעה בין 5.5% ל-25% ABV, כאשר יינות מועשרים מכילים בדרך כלל 15.5% עד 25% ABV, עם ממוצע של 18%, ויינות לא מחוזקים המכילים בין 5.5% ל-16% ABV, עם ממוצע של 11.6%.

מדוע חשוב לדעת את ABV של יין לפני צריכתו? פיסת מידע קטנה זו אומרת לך כמה אלכוהול יש בכל כוס. במילים פשוטות, 5 אונקיות. כוס יין 16% ABV מכילה יותר מפי שניים אלכוהול מאשר 5 אונקיות. כוס יין 7% ABV. וכשאתה מחשיב שתכולת האלכוהול בפועל של יין יכולה להיות עד 1.5% יותר או נמוכה יותר מתכולת האלכוהול המצוינת על התווית, אתה יכול לראות איך רק כוס עד שתיים נוספות עשוי להשפיע עליך. מהו היין עם האחוז אלכוהול הגבוה ביותר ? כל הפרטים:

מהו היין עם אחוז אלכוהול הגבוה ביותר ? כל הפרטים

יינות עם תכולת האלכוהול הגבוהה ביותר

יינות עתירי אלכוהול מיוצרים או באמצעות תסיסה טבעית או עם חיזוק. יין מחוזק הוא יין שהוסיפו לו אלכוהול ניטרלי, כמו ברנדי ענבים מזוקק, כדי להגדיל את תכולת האלכוהול שלו. כאשר ליין יש ABV גבוה יותר, הוא יכלול גוף מלא ועשיר יותר וטעם מעט מר. חלק מהיינות עם תכולת האלכוהול הגבוהה ביותר הזמינים כוללים:

  • שיראז: 15.5% ABV 
  • גרנאש-סירה-מורוודר: 15.5% ABV 
  • זינפנדל: עד 16% ABV 
  • יין קינוח מסיק מאוחר: 15-17% ABV
  • שרי: 15-20% ABV 
  • נמל ו-Tawny Port: 20% ABV 
  • מדיירה: 20% ABV 
  • מרסלה: 20% ABV 
  • יין ארומטי (ורמוט): 20% ABV

תכולת אלכוהול רגילה ביין

תכולת אלכוהול רגילה ביין היא עניין של העדפה, אך בהתבסס על סולם ABV, אלה יכללו יינות עם אחוז אלכוהול בינוני. רוב היינות האירופיים נופלים תחת קטגוריה זו, כמו גם רוב היינות האמריקאים במחירים נוחים יותר וגם ליין אדום ולבן יש זנים שנכללים בקבוצה זו. אלה כוללים יינות בממוצע בין 11.5% ל-13.5% ABV, כגון:

  • בורדו 
  • בורגון 
  • שמפנייה 
  • קוט דו רון 
  • בוז’ולה 
  • קיאנטי 
  • דולצ’טו 
  • יין ורדים
  • סוביניון בלאן 
  • ריזלינג 
  • פינו גרי ופינו נואר

יין עם תכולת אלכוהול נמוכה

יין עם תכולת אלכוהול נמוכה כולל יין עם ABV נמוך מ-10%. מכיוון שתכולת האלכוהול כה נמוכה, היינות הללו קלים בגוף ומתוקים. המתיקות מגיעה משאריות סוכר הענבים שנשארות ביין לאחר הגעה לרמת האלכוהול הרצויה. כמה דוגמאות של יין עם אחוז אלכוהול נמוך כוללות:

  • מוסקטו ד’אסטי: 5.5% ABV 
  • בראצ’טו ד’אקווי: 6.5% ABV 
  • קבינט ריזלינג: 8% ABV 
  • שפטלזה ריזלינג: 8.5% ABV 
  • אלזס בלאן: 9%-10% ABV 
  • מוסקדה: 9.5% ABV 

הבנת תכולת אחוז האלכוהול של יין חשובה מכיוון שהיא יכולה להשפיע באופן משמעותי על האופן שבו זיווג היין והמזון שלך פועלים יחד. לכן, לפני שאתם לוקחים את בקבוק היין הבא שלכם מהחנות המקומית שלכם, שימו לב היטב לאחוז ה-ABV של הבקבוק. זה יעזור להבטיח שהיין שתבחר יענה על הציפיות שלך.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Scroll to Top